Zagreb odustao od maski na otvorenom

Zagreb odustao od maski na otvorenom

Od danas je, odlukom Nacionalnog stožera, diljem Hrvatske na snazi niz strožih mjera.

Dvije strože mjere u cijeloj zemlji

Uvodi se zabrana treninga u zatvorenim prostorima, osim za prvi i drugi rang natjecanja i vrhunske sportaše, ograničava se rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenim prostorima te se privremeno zabranjuje i ograničava prelazak preko hrvatske granice, piše portal N1.

Ostatak mjera koje su bile na snazi produljuje se do 15. travnja, no šef Stožera Davor Božinović najavio je da se mogu mijenjati i prije tog datuma, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Od ponoći se mijenjaju i mjere na granicama.

'Za ulazak u Hrvatsku priznavat će se i brzi antigenski testovi, a moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju, uključujući i rusko i kinesko cjepivo, ili potvrdom o preboljenoj bolesti koja će vrijediti 180 dana', rekao je na konferenciji za novinare voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Zagreb odustao od maski na otvorenom

Grad Zagreb će poslati prijedlog o strožim mjerama, no u njemu neće biti obveze nošenja maski na otvorenom, kao što je prvo bilo najavljeno iz gradskog stožera.

Naime, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević preuzela je upravljanje zagrebačkim stožerom, smijenivši tako Oliveru Majić koja je dosad upravljala gradskim stožerom, i poništila je odluku o obvezi nošenja maski na otvorenom. Ustvrdila je da ih je odluka začudila te je rekla da 'joj je žao što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana'.

Nesuđeni prijedlog zagrebačkog stožera sadržavao je i odredbu o obaveznom korištenju maske u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja i tek treba vidjeti hoće li se taj dio zadržati i poslati na odobrenje Nacionalnom stožeru ili se i od toga odustalo.

Najavljeno je i preusmjeravanje svih komunalnih i prometnih redara na pomaganje u praćenju poštivanja mjera u gradu. Izdan je i naputak kontrolorima karata u tramvaju da se angažiraju u nadzoru provedbe mjera u tramvaju i upozoravaju putnike na pravilno nošenje maski i korištenje dezinfekcijskih sredstava.


Izvor: portal N1

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Tagovi: mjere, koronavirus
Četvrtak, 01.04.2021.