Vrhunska reprezentacija mentora na AI Business Hackathon natjecanju

Vrhunska reprezentacija mentora na AI Business Hackathon natjecanju

AIBusinessHackathon

Izniman postav stručnjaka podučavat će timove na AI Business Hackathonu u primjeni umjetne inteligencije u svakodnevnom poslovanju, razvoju specijaliziranih UI proizvoda na softverskim platformama i pametnim mobitelima, zaštiti privatnosti, pravnim i drugim pitanjima vezanima uz umjetnu inteligenciju te o primjeni te tehnologije u metaverzumu. Bit će riječi i o globalizaciji poslovanja UI startupa.

Na skorom AI Business Hackathon natjecanju u organizaciji tvrtke FutureHR, uz podršku Compinga, Dell Technologies te poslovne škole Cotrugli, prijavljene timove mentorirat će izniman postav tehnoloških i poslovnih stručnjaka i profesora.

Timove će podučavati i usmjeravati Davor Aničić (utemeljitelj i direktor tvrtke Velebit AI), Terence Tse (profesor na poslovnoj školi Cotrugli), Marijana Šarolić Robić (odvjetnica u uredu Šarolić Robić), Hrvoje Prpić (predsjednik udruge Strujni krug), Luka Gauta (voditelj razvoja proizvoda u tvrtki CROZ), Tali Režun, (voditelj Odjela za istraživanja i razvoj u tvrtki Block Labs iz Luxembourga), Tadej Slapnik (profesor iz poslovne škole Cotrugli u Sloveniji), Dražen Oreščanin, suosnivač tvrtke Poslovna inteligencija, Legit Software i BIRD inkubatora, Darko Jovišić (direktor tvrtke Robotiq.ai), Vedran Antoljak (direktor tvrtke Best Advisory), Ivan Voras (direktor tvrtke Equinox Vision), Vjeran Bušelić (profesor na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu) te Vanja Škurić i Domagoj Marić (stručnjaci za umjetnu inteligenciju iz tvrtke Comping).

AI Business Hackathon događaj je na kojem će se povezati najbolji profesionalci iz svijeta
poslovanja, stručnjaci iz raznih industrijskih sektora, tehnološki eksperti, studenti te svi ostali koji žele sudjelovati u stvaranju budućnosti uz pomoć umjetne inteligencije.

Prijave za timove - koji će aktualizirati svoje najbolje ideje i stvoriti uspješna rješenja koristeći se alatima umjetne inteligencije - traju još samo devet dana, pa požurite. Mogu se prijaviti ekipe iz raznih industrija i područja poslovanja (marketinga, odnosa s javnošću, podatkovne znanosti, logistike, menadžmenta u zdravstvu i sl.), dobri poznavatelji poslovnih procesa, ali i studenti raznih fakulteta. Timovi će imati priliku sami odabrati na kojem procesu i unaprjeđenju žele raditi s obzirom na svoje domensko iskustvo i potrebe te primjenom alata umjetne nteligencije poboljšati taj poslovni proces i predstaviti rješenje kao najbolju praksu. Timovi će u izradi svojih rješenja, uz druge alate moći koristiti i digitalnog robota tvrtke Robotiq AI.

Mentori će timove podučavati u područjima svoje stručnosti: Primjenu osnovnog softvera umjetne inteligencije u svakodnevnom poslovanju ilustrirat će Vedran Antoljak i Hrvoje Prpić, zaštitu privatnosti obradit će Dražen Oreščanin, primjenu napredne analitike pokazati će Vanja Škurić; pravna pitanja važna za uporabu umjetne inteligencije razjasnit će Marijana Šarolić Robić, sve začkoljice razvoja proizvoda utemeljenog u UI tehnologijama objasniti će Luka Gauta, a profesori s poslovne škole Cotrugli, Terence Tse i Tadej Slapnik pokazat će kako se umjetna inteligencija može primijeniti u metaverzumu, a dati će i globani kontekst te tehnologije, koje sve više prožima cijeli svijet i svaku poru današnjeg života. Tali Režun pokazat će kako sinergijski fino ukomponirati UI i Blockchain. Davor Aničić, pokazat će kako alate umjetne inteligencije (primjerice, Googleov Gemini) koristiti na pametnim telefonima. Darko Jovišić govoriti će o primjeni računalnog vida u poslovanju, a Ivan Voras o primjeni tehnologija virtualne i proširene stvarnosti u kontekstu umjetne inteligencije te o finom ugađanju velikih jezičnih modela i klasifikaciji tekstualnih podataka. Domagoj Marić će mentorirati znanja iz područja svoje stručnosti, a to su podatkovna znanost i vođenje timova koji se bave razvojem rješenja utemeljenih na tehnologijama umjetne inteligencije. Vjeran Bušelić će ilustrirati primjene umjetne inteligencije u suvremenom obrazovanju.

“Naglasak Hackathona nije na tehničkim aspektima, nego na razvoju ideja pa izbor mentora odražava tu raznovrsnost. Svi oni bave se tehnologijom umjetne inteligencije i njenom implementacijom na različite načine, a s obzirom na interes broj mentora će se i proširiti a sam projekt je već međunarodni pothvat i dodatno će se internacionalizirati” – izjavio je Aco Momčilović iz tvrtke FutureHR, organizator AI Business Hachathona

Najinovativnije ideje namijenjene transformaciji procesa i rješavanju poslovnih problema pomoću umjetne inteligencije, predstavljene na AI Business Hackathonu, bit će nagrađene s ukupno 5000 eura.

Prijave su otvorene do 24. veljače 2024. Požurite, broj mjesta je ograničen!
Više informacija o pravilima sudjelovanja te link za prijavu potražite na:
https://www.aibizhack.org/

AIBusinessHackathon

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 16.02.2024.