Vlasnik praonice rublja u Podstrani muku muči s pronalaskom radnika: ‘Prihvate uvjete, a onda se ne pojave na poslu! Zovu me i govore da sam prevarant, da me treba zatvorit...‘

Vlasnik praonice rublja u Podstrani muku muči s pronalaskom radnika: ‘Prihvate uvjete, a onda se ne pojave na poslu! Zovu me i govore da sam prevarant, da me treba zatvorit...‘

Vlasnik jedne praonice rublja iz Podstrane posljednjih tjedana muku muči s traženjem sezonskih zaposlenika.

Zainteresirani budući radnici, najčešće žene, prvo ga nazovu da čuju uvjete. Dogovore se oko datuma kad će početi raditi, a onda vlasniku uslijedi hladni tuš jer se nijedna od njih ne pojavi u dogovorenom terminu. I tako već šest puta!

- Iz razloga jer se već šesta osoba nije pojavila na poslu nakon što se javila na oglas i rekla kako prihvaća posao ponavljam oglas. Praonica rublja traži djelatnica/cu za rad. Posao je sezonski, radi se dvije smjene po osam sati, jedan dan u tjednu je slobodan. Prethodno iskustvo rada na istim ili sličnim poslovima nije potrebno - napisao je vlasnik praonice u Facebook grupi 'Tražim posao / Nudim posao Dalmacija'.

Nije trebalo dugo proći, a da se ne užare komentari ispod objavljenog oglasa, redom negativni na račun vlasnika. Najviše ga prozivaju zbog toga što nije napisao o kojoj se plaći radi.

I nas je zanimalo kolika je plaća pa smo nazvali broj iz oglasa. Vlasnik nam je tijekom razgovora prvo kazao iznos, a kasnije nas je zamolio da taj dio ipak izostavimo iz teksta.

- Jedna me gospođa nazvala i rekla da me treba zatvoriti i da sam prevarant. Plaće sigurno nisu minimalne. Poput one od 3750 kuna zajedno s putnim troškovima kako je netko napisao. To nema veze s istinom. Također moram kazati da su prekovremeni sati plaćeni, a radnici uredno prijavljeni - govori vlasnik.

Praonicu ima već pet godina. Trenutno u njoj radi osam djelatnika uključujući vozača. U ovom trenutku traži dva nova djelatnika.

- Kad me ljudi nazovu kažem im uvjete, bude im sve super, pa se dogovorimo oko početka rada. Od početka sezone od šest žena samo je jedna javila da neće doći. Ostale se nisu udostojile niti poslati poruku ili nazvati. Jedna koja je trebala doći čak me blokirala na Facebooku. Ja mogu razumit da se nekome ne radi, ali onda ne zovem i ne dogovaram. Zašto netko ne dođe, ja ne znam. Mene najviše frustrira to što nazovu i kažu da će doći pa se ne pojave. Ako im ne odgovaraju uvjeti, satnica, plaća, slobodno neka odmah kažu, a ne da me vuku za nos - ističe ovaj poduzetnik.

Nakon što je početkom ljeta imao neugodno iskustvo s jednim radnikom kojem je osigurao smještaj, odlučio je kako isti više neće nuditi.

- Smještaj je odmah kod praonice. Nakon što je primio prvu plaću rekao je da je bolestan i da ne može raditi. Poslije deset dana ušao sam u stan i imao što za vidjeti. Bio je toliko pijan da nije znao za sebe, oko njega boce, govna... Ma stravičan prizor - zaključio je vlasnik praonice u Podstrani.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 21.07.2022. / slobodnadalmacija.hr