Vlasnica gostima posluživala kavu pa policija zapečatila kafić

Vlasnica gostima posluživala kavu pa policija zapečatila kafić

Kazne za nepoštivanje odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata su prvo pečaćenje objekta na 30 dana, odnosno sve dok je na snazi odluka Stožera, a potom i slijede i novčane kazne

Istarska policija će Državnom inspektoratu prekršajno prijaviti 47-godišnju vlasnicu kafića u mjestu Tar na poreštini koja je u četvrtak gostima posluživala kavu, unatoč zaštitnoj mjeri zatvaranja ugostiteljskih objekata s ciljem sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.

Iz policije su u petak priopćili kako su, u okviru redovnih aktivnosti na provjeri poštuju li se odluke Stožera civilne zaštite, oko 13 sati iz jednog kafića u Taru čuli razgovor.

Ušavši u taj objekt za šankom su zatekli 47-godišnju vlasnicu koja je troje gostiju za stolovima poslužila kavama.

“Budući da je ugostiteljski objekt bio otvoren, a što je suprotno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite RH, policija će o počinjenom prekršaju obavijestiti Državni inspektorat”, ističu u policiji.

Kazne za nepoštivanje odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata radi suzbijanja širenja virusa su prvo pečaćenje objekta na 30 dana, odnosno sve dok je na snazi odluka Stožera.

Zatim slijede i novčane kazne od pet tisuća kuna za odgovornu pravnu osobu i tri tisuće za fizičku.

Članak je prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 10.04.2020. / www.poslovni.hr