Viškovi poljoprivrednih proizvoda poslani u Zagreb kao pomoć stradalima u potresu

slika: agro-klaster.hr

Viškovi poljoprivrednih proizvoda poslani u Zagreb kao pomoć stradalima u potresu

Djelatnici Vukovarsko - srijemske županije, ustanova i tvrtki u vlansištvu odrekli su se svojih uskrnica i od tih sredstava, putem Agro - klastera, otkupili viškove poljoprivednih proizvoda od registriranih poljoprivrednika i OPG-ova s područja županije

U skladištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci danas je utovaren kamion s poljoprivrednim proizvodima koji su namijenjeni građanima Zagreba i Zagrebačke županije stradalima u potresu.

Kako je pojasnio župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić radi se o poljoprivrednim proizvodima koji su otkupljeni od poljoprivrednih proizvođača i OPG-ova koji su imali viškova proizvoda. Dio otkupljenih proizvoda, u vrijednosti oko 200.000 kuna, završiti će u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a dio će putem Crvenoga križa biti podijeljeni ugroženim građanima s područja Vukovarsko – srijemske županije.
 
„Za ovu namjenu osigurali smo ukupno 500.000 kuna i to na način da su se djelatnici županije, županijskih tvrtki i ustanova odrekli uskrsnica. Pomoć je kao mjera sprječavanja širenja bolesti COVID-19 ali i otkup proizvoda naših malih proizvođača poljoprivrednih proizvod, prikupljena posredstvom županijske tvrtke Agro-klaster d.o.o.“, rekao je Galić.

Direktor Agro – klastera Zdenko Podolar kazao je kako su anketirani svi OPG-ovi o poljoprivredni proizvođači s područja županije, a da ih se do sada u akciju uključilo njih 20. U kamion koji je krenuo put Zagreba utovareno je oko 3,5 tone različitih proizvoda poput suhomesnatih proizvoda, jaja, tjestenine, salate, luka, povrća, gljiva…
 
„Cilj nam je kroz ovu mjeru pomoći našim proizvođačima i otkupiti njihove viškove i tako im pomoći ali i pomoći građanima kojima je pomoć neophodna. Sada smo otkupljivali one proizvode koji se moraju sada prodati da ne propadnu, a kasnije ćemo otkupiti i druge ako bude viškova. Dio proizvoda koji mogu stajati sačekati će neka bolja vremena za prodaju“, rekao je Podolar.

Ravnatelj vinkovačkog Crvenog križa Branko Tomić podsjetio je kako je upravo zagrebački Crveni križ bio taj koji je prvi pomogao stradalima u katastrofalnoj poplavi u županjskoj Posavini 2014. godine. Predaja robe obavit će se u Zagrebu (Siget) u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.
 
Otkup viškova poljoprivrednih proizvoda dobro dođe i poljoprivrednicima koji imaju viškova proizvoda koji su pronašli način da ih utrže.

Izvor: vecernji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 07.04.2020. / www.vecernji.hr