Više od maski ih brine kako profitabilno poslovati

Više od maski ih brine kako profitabilno poslovati

Zbog 'cik-cak' sjedenja u autobusima i tako smanjenog broja putnika prijevoznicima je teško normalno poslovati

- Nama su maske trenutno najmanji problem, posebno u situaciji kada je teško profitabilno poslovati i kada još ne znamo hoće li na snazi ostati pravilo cik-cak sjedenja u autobusima - komentirao je Marko Slišković, vlasnik splitske tvrtke za prijevoz Augmentum i koordinator Inicijative povremenog prijevoza putnika, jučerašnju odluku Stožera o obvezi nošenja zaštitnih maski u javnom prijevozu.

Prema njegovim riječima, nova mjera o obveznom nošenju maski za putnike u autobusima i kombijima, prijevoznike i autobusere nije uhvatile nespremne.

Još prije tri tjedna, kaže, kada je najavljeno da bi se moglo odustati od praznih sjedala između putnika (tzv. cik-cak sjedenja), ali uz obvezno nošenje maski, prijevoznici su osigurali maske za putnike, kao i dezinfekcijska sredstva na ulazu u vozilo.

- Prijevoznici su spremni. To znači da ako autobus ima 49 sjedećih mjesta, onda ćemo, osim vozačima i osoblju, osigurati dodatnih 49 maski za putnike jer moramo računati na to da možda nitko od njih neće imati masku - napominje Slišković.

Dodaje, ipak, da su, prema njegovu iskustvu, putnici i dosad više-manje nosili maske i pridržavali se mjera u prijevozu. No, također, smatra da nije u redu da sve pada na leđa prijevoznika, odnosno vozača autobusa ili kombija, koji mora utjerivati red.

- Ali ništa me više ne iznenađuje kada vidim koliko je Stožer nedosljedan, a i premijer. Kao i dosad sve ide na leđa poduzetnika, pa i maske su trošak, ma koliko zanemariv. Ali, prijevoznici će podržati maske, to nije problem, no onda tražimo da se ukine cik-cak sjedenje jer s tolikim brojem putnika ne možemo normalno poslovati - jasan je.

Članak u cijelosti pročitajte na novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 25.06.2020. / novac.jutarnji.hr