[ VIDEO] Rimac predstavio fenomenalan kampus: Imat će igraonicu, livadu sa životinjama, sportski centar

[ VIDEO] Rimac predstavio fenomenalan kampus: Imat će igraonicu, livadu sa životinjama, sportski centar

Proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sustava za električne automobile, Rimac Automobili, predstavio je projekt svog novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej.

Kako stoji u priopćenju, Rimac Automobili su nastali s vizijom stvaranja uzbudljivih električnih automobila i pogonskih sustava za električna vozila, a u samo deset godina prerasli su iz projekta u garaži u tvrtku koja zapošljava već 1000 ljudi. Danas, kažu, tvrtka razvija i proizvodi vlastite automobile i tehnologiju, kao i sustave elektropogona za brojne svjetske proizvođače automobila te su danas jedna od istaknutih tvrtki u usponu u automobilskoj industriji, koja je u tranziciji prema električnoj budućnosti.

Svi zaposlenici će biti na jednoj jedinstvenoj lokaciji

Sukladno svom statusu strateškog partnera velikim tvrtkama, kao što su Hyundai, Kia i Porsche, Rimac sada želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji. Upečatljiv kompleks, koji je dizajnirao poznati hrvatski arhitektonski ured 3LHD, utjelovit će sve Rimac-vrijednosti. Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije.

Rimac - kampus

Završetak gradnje do 2023.

Nova lokacija, utemeljena na ideji stvaranja najboljeg mogućeg radnog okruženja za zaposlenike iz cijelog svijeta, nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine. Izgled i dojam koji ostavlja novi kompleks rezultat su dugotrajnog promišljanja. Mate Rimac je želio da novo sjedište njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter branda već i karakter zaposlenika. Prostori su dizajnirani da bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s dodanim elementima zabave. Istodobno, sukladno statusu tvrtke kao tehnološkog predvodnika, bit će moderni, osvijetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem.

Rimac - kampus

Kampus će biti bez visokih ograda i otvoren za javnost

Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, gdje su postavljene visoke ograde i razina tajnosti, Rimac Kampus bit će otvoren za javnost i interakcija posjetitelja, gostiju, znatiželjnika i zaposlenika je poželjna i dobrodošla.

Mate Rimac

Rimac: Ponosni smo što smo ostali u Hrvatskoj

Govoreći o uzbudljivim planovima, izvršni direktor i osnivač kompanije, Mate Rimac, je rekao: "Prije samo 10 godina Rimac Automobili bili su jedan čovjek u garaži. Od tada smo narasli na oko 1000 zaposlenika, ušli u strateška partnerstva s Porscheom, Hyundai Motor Grupom i drugim značajnim partnerima te surađujemo s najvećim imenima automobilske industrije. Ali, ono čemu smo ostali posvećeni je razvoj našeg poslovanja u Hrvatskoj. Ponosni smo što smo ostali ovdje i što će ova nova lokacija postati naš dugoročni dom."

Mate Rimac

"S brzim rastom su dolazili i problemi s prostorom, koje smo 'krpali' s mnogobrojnim improvizacijama pa smo tako završili u više od 10 zgrada u 6 gradova u Hrvatskoj. Radno okruženje i suradnja timova nam je od iznimne važnosti, stoga smo odlučili napraviti velik korak i izgraditi naš dugoročni dom - Rimac Kampus. Želja nam je stvoriti prostor koji najbolje odražava naš brend i naše ambicije. Surađujemo s vodećim svjetskim arhitektima kako bismo izgradili kampus koji se uklapa u prirodne ljepote Hrvatske, a istovremeno objedinjuje svaki aspekt Rimac Automobila. Prioritet projekta je stvoriti najbolje moguće radno okruženje za naše zaposlenike te omogućiti posjetiteljima i široj javnosti da uživaju u prostoru i druže se sa zaposlenicima Rimac Automobila. Kampus će sadržavati i poneke neočekivane elemente, poput skloništa za životinje, frizera, veterinarsku ambulantu i uzgoj vlastite hrane, ali mi nismo nikad bili konvencionalni, pa i kampus reflektira naš pristup koji je drugačiji od većine. Kampus je naša odskočna daska za planirani rast u sljedećem desetljeću i nakon toga, jer nas ojačava kao proizvođača hiperautomobila i Tier 1 dobavljača komponenti elektropogona i sustava vozila za velike proizvođače automobila."

Mate Rimac

3LHD već su dizajnirali niz značajnih hrvatskih i međunarodnih projekata, među kojima su Grand Park Hotel i Hotel Lone u Rovinju i Hotel LN Garden u kineskom gradu Guangzhou. Koristeći svoje bogato iskustvo u stvaranju spektakularnih zgrada i kompleksa, često integrirajući prostore s prirodom, arhitekti su inspiraciju za oblikovanje kampusa crpili iz više izvora, uključujući oblik i kretanje Rimčevog hiperautomobila - C_Two, kao i samu brzinu, opisuju iz Rimac Automobila.

Mate Rimac

Kako će izgledati kampus?

Tako se dizajn glavne zgrade fokusira na to kako će četiri ključne skupine ulaziti i kretati se po lokaciji. Primjerice, zaposlenici će prirodno težiti tome da što brže dođu do svojih radnih mjesta, dok će na drugom kraju posjetitelji vjerojatno željeti što dulje upijati doživljaj i zadržavati se u impresivnim zajedničkim unutarnjim i vanjskim prostorima.
Naravno, u skladu s fokusom brenda na upečatljiv dizajn, inovacije i održivost, novi će kompleks sadržavati puno pametnih i jedinstvenih značajki. Među njima su "urbana močvara" i livade, kao i vrt na krovu restorana. Dodatni element kompleksa bit će i smještajni kapaciteti. Umjesto klasičnog hotela za smještaj posjetitelja i novih zaposlenika, predviđen je niz pojedinačnih "kapsula" koje će se stopiti sa šumskim okruženjem.

S obzirom na predanost i strast branda prema automobilskim projektima, lokacija će imati i mnoge sadržaje koji će posjetiteljima omogućiti da urone u potpuno iskustvo uzbudljivih automobila i Rimac Automobila. Između ostaloga, kupci će moći u posebnoj konfiguracijskoj sobi pregledati i izabrati specifikaciju svog Rimac automobila, a bit će tu i muzej i bar. U sklopu obilaska lokacije posjetitelji će imati priliku i za obilazak proizvodnje. S obzirom na opseg rada Rimca za druge automobilske kompanije, predviđeno je i nekoliko soba za projekte kupaca, koji će biti dostupni samo za zaposlenike koji rade na određenom projektu.

Rimac - kampus

Imat će igraonicu, teretanu, sportski centar, vrtić, livadu sa životinjama

Jedna od ključnih vrijednosti Rimca je dobrobit i edukacija zaposlenika. Zbog toga su planirani igraonica, teretana i sportski centar, restoran, pa čak i vrtić uz koji je i livada s domaćim životinjama. U skladu s orijentacijom na održivost, predviđena je i proizvodnja organske hrane na licu mjesta, kao i obilje zelenila za uživanje i zaposlenika i posjetitelja. Udovoljavajući želji tvrtke za višenamjenskim i prilagodljivim prostorima, na lokaciji će se nalaziti i gledalište, konferencijska dvorana i prostorije za edukaciju.

S obzirom na brz rast kompanije, lokacija je projektirana tako da se s vremenom može proširiti, a da se i dalje stapa sa svojim prirodnim okruženjem.

Mate Rimac

Dugoročno gledano, nova će lokacija primiti više od 2500 zaposlenika, što premašuje sadašnji broj zaposlenih za više od 100%. Stoga je lokacija podijeljena na dva različita područja. Prva je zgrada sjedišta kompanije, gdje će se nalaziti glavne funkcije, upravljanje te istraživanje i razvoj, kao i uredi Greypa, tvrtke za proizvodnju električnih bicikala, koju je također osnovao Mate Rimac.

Rimac - kampus

Recepcija i muzej

Tu će zgradu s proizvodnim pogonom povezivati velik ostakljeni restoran suptilno ugrađen u krajolik s pogledom na obje strane kampusa. Na jednom kraju bit će maloprodajni prostor i vrtić. S druge strane će biti recepcija i muzej. Nasuprot njima bit će proizvodna i testna postrojenja, koja obuhvaćaju dizajn i izradu prototipova. Straga će se nalaziti ulaz u srce lokacije, proizvodni pogon sa strojnom obradom, proizvodnjom kompozita, lakirnicom, proizvodnjom baterija i dijelova elektropogona, sklapanjem vozila i laboratorijem za kontrolu kvalitete.

Veličina i ambicije novog kampusa su ogromni, što ga, kažu iz Rimac Automobila, čini jednom od najvećih građevina ove vrste u Europi, ne samo u automobilskoj industriji. Predviđena financijska ulaganja u projekt premašuju 200 milijuna eura. Početak izgradnje na novoj lokaciji očekuje se do kraja godine, a završetak je planiran 2023. godine.

Mate Rimac

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 12.04.2021.