Većina poslodavaca u ugostiteljstvu morat će davati otkaze, tvrde da su iscrpili sve resurse

Većina poslodavaca u ugostiteljstvu morat će davati otkaze, tvrde da su iscrpili sve resurse

Oko 80 posto poslodavaca u ugostiteljstvu bit će prisiljeno na otkaze radnicima

Ugostitelji Kvarnera i Istre će danas s početkom u 11 sati i 55 minuta na sat vremena zatvoriti svoje ugostiteljske objekte, kako bi upozorili na težak položaj u kojem su se ugostitelji našli zbog pandemije koronavirusa, te potaknuli na žurno djelovanje odgovorne institucije s ciljem očuvanja radnih mjesta i sprečavanja kolapsa gospodarstva.

Akciju “5 do 12” pokrenula je Udruga ugostitelja Kvarnera i Istre. Konkretno, od države traže obustavu naplate PDV-a do 01. ožujka 2021., sniženje stope PDV-a na hranu, što uključuje i pića, na 10 posto, te potpore kroz kredite za likvidnost i investicije u suradnji s HAMAG BICRO-om i HBOR-om.

U jučerašnjoj najavi prosvjeda otkrivaju rezultate ankete na uzorku od 500 ugostitelja, koji su otkrili da ih 60 posto bilježi pad u poslovanju od preko 50 posto, dok gotovo 40 posto smatra da u trenutačnim uvjetima neće opstati do sljedeće sezone.

Oko 80 posto poslodavaca u ugostiteljstvu bit će prisiljeno na otkaze radnicima. Ugostitelji ističu da su dosadašnje mjere bile samo privremeno rješenje.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedIn
Zapratite nas na LinkedIn-u
https://www.linkedin.com/company/posao-hr

Četvrtak, 10.09.2020. / www.poslovni.hr