Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30 % lanjskog prihoda

Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30 % lanjskog prihoda

Kao odgovor na krizu uzrokovanu koronavirusom, ove godine obustavljeno je 125 milijuna kuna ulaganja u projekte čiji je završetak u većem dijelu planiran za sezonu 2021. godine  

Na Glavnoj skupštini Valamar Riviere predočeni su rezultati poslovanja 2019. godine, u kojoj je Valamar ostvario dvoznamenkasti rast prihoda na 2,22 milijarde kuna te rast operativne dobiti od 11%.

Valamar je s ciljem postizanja dugoročne održivosti poslovanja uz podršku ključnih dionika aktivno upravljao krizom tijekom 2020. godine.

Očuvana su sva radna mjesta uz pomoć mjera Vlade i podrške socijalnih partnera kroz program 'Pauza, Restart'. Prilagodbom poslovanja i uz podršku dioničara, banaka i ostalih investitora osigurana je dovoljna likvidnost za amortizaciju krize u naredne tri godine.

Kako bi se sačuvala sva radna mjesta do početka naredne turističke sezone, nastavit će se provoditi program „Pauza, Restart“ te će se intenzivno raditi na pripremi budućih razvojnih projekata, digitalizaciji i transformaciji poslovanja za novo razdoblje rasta.

U 2020. godini Valamar Riviera očekuje ostvariti oko 30% prihoda u usporedbi s realizacijom 2019. godine i pozitivnu razinu operativne dobiti.

Iako je turistička sezona krenula dobro, nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja onemogućen je turistički promet prema Hrvatskoj što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni.

Valamar očekuje da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021. godini dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 24.09.2020. / novac.jutarnji.hr