Valamar ponovno postavlja trendove i gradi ultimativno mjesto u Istri za tzv. bleisure - spoj posla i užitka

Valamar ponovno postavlja trendove i gradi ultimativno mjesto u Istri za tzv. bleisure - spoj posla i užitka

Stručnjaci iz sektora turizma tvrde: sudionici konferencija i poslovnih skupova danas više nego ikad spajaju rad i užitak. Tako je nastao i novi pojam u turizmu – tzv. bleisure koji obuhvaća business i leisure i koji posljednjih godina bilježi rast. A Valamar Riviera gradi ultimativno mjesto u Istri upravo za tu vrstu odmora.

Pical Convention Center u Poreču moći će primiti i do 1.200 ljudi, prilagoditi se svakoj vrsti konferencije, seminara, sastanka, izložbe i eventa te osigurati najvišu razinu podrške organizaciji eventa. No osim velike kongresne dvorane, gostima će na raspolaganju biti sedam soba za sastanke te vrhunska event oprema, zvuk i tehnologija. U sklopu Hotela Pinea u ponudi će biti 514 smještajnih jedinica, a u blizini ukupno čak 1.100 jedinica smještaja za goste. Nekoliko minuta pješice udaljen od stare gradske jezgre Poreča, okružen predivnim krajolikom, Valamarov novi kongresni centar imat će i sjajnu gastronomsku ponudu te će gostima nuditi i zanimljive turističke ture.

Naime, nove generacije sudionika poslovnih događaja sve veću pozornost pridaju, primjerice, i održivosti i gastronomiji.

Sudionici takvih događanja očekuju da je gastronomija utemeljena na lokalnim proizvodima, da dožive autohtonost domaće kuhinje, ali i da se gastronomska ponuda prilagodi individualnim potrebama poput vegetarijanskih ili veganskih jelovnika, osjetljivosti na gluten ili laktozu i slično.

Znamo da Istra ima što ponuditi ne samo u gastronomiji, već i u vinskom turizmu, bogatstvu povijesno-kulturnih znamenitosti te rekreativnih aktivnosti. Točnije, Istra sa svojim vrlo razvijenim turističkim lancem vrijednosti predstavlja okruženje koje se odlično uklapa u suvremene zahtjeve MICE tržišta.

U sklopu Pical Rivijere uredit će se plaže, šetnice, sportski i rekreacijski sadržaji za građane i goste grada Poreča. Posebna briga posvećena je uređenju hortikulture što uključuje i sadnju drveća, raslinja i ukrasnog bilja. Realizacijom ovih investicija područje Pical Rivijere u Poreču postat će jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.

„Pical Convention Center gradimo u sklopu najvećeg projekta u hrvatskom turizmu kojim želimo donijeti novu kvalitetu porečkom turizmu i osnažiti njegovo pozicioniranje kao jedne od najprestižnijih destinacija na Jadranu. MICE segment turističkog poslovanja omogućuje produženje turističke sezone, dovodi goste zainteresirane upoznati i doživjeti destinaciju i naša je misija pružiti im najbolju uslugu organizacije događanja i boravka u Poreču“, rekao je Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri.

Davor Benko

Ukupna vrijednost investicije koju će Valamar realizirati u Hotel Pinea, a čiji je dovršetak planiran za sezonu 2021. godine, iznosi 790 milijuna kuna. Uz već realizirana ulaganja u prethodnom razdoblju, Valamar na porečkoj Pical Rivijeri, koja uz Hotel Pinea obuhvaća prošle godine otvoreni Valamar Collection Marea Suites 5*, Valamar Parentino Hotel 4* (ex Zagreb) koji će se proširiti i dodatno obogatiti sadržajima za sezonu 2020. te postojeće smještajne kapacitete Valamar Pinia Hotela, planira ukupno uložiti oko 1,5 milijardi kuna.

Ovu i slične vijesti pronađite na istriaterramagica.eu

Želite raditi u Valamaru? Trenutnu ponudu poslova pronađite ovdje.

Petak, 14.02.2020. /  Tanja Kocijančić, istriaterramagica.eu