Utječe li koronavirus na hrvatske pripreme za uvođenje eura?

Utječe li koronavirus na hrvatske pripreme za uvođenje eura?

Za razliku od Bugarske koja je zaustavila pripreme za uvođenje eura zbog pandemije koronavirusa i posljedičnih ekonomskih posljedica, hrvatske pripreme teku bez zastoja, ističe Hrvatska narodna banka (HNB).

Na upit Poslovnog dnevnika je li širenje COVID-19 izmijenilo hrvatske planove za ulazak u eurozonu, iz HNB-a su poručili da se unatoč trenutnim izazovima pripreme Hrvatske za ulazak u tečajni mehanizam i dalje odvijaju dinamikom predviđenom u Akcijskom planu.

„Sve mjere na koje smo se obvezali u cijelosti ćemo provesti na vrijeme te u tom smislu očekujemo da ćemo biti iznimno ozbiljan kandidat za ulazak u tečajni mehanizam u drugoj polovici godine“, ocjenjuju u središnjoj banci. Nakon ulaska u tečajni mehanizam ERM II slijedi razdoblje od najmanje dvije godine tijekom kojih treba zadovoljiti nominalne kriterije konvergencije, dodaju iz HNB-a.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 01.04.2020.