Uskrsnice stižu zaposlenicima HRT-a, Hrvatske pošte, Narodnih novina, ZG Holdinga...

Uskrsnice stižu zaposlenicima HRT-a, Hrvatske pošte, Narodnih novina, ZG Holdinga...

Uskrsnice će obradovati dio zaposlenika državnih i javnih tvrtki.

Mnogi se drže pravila da daruju bon do 600 kuna, jer taj iznos ne prelazi oporezivu granicu, ali ima i onih koji su radije isplatili novac, bilo da se radi o 500 ili 1000 kuna, piše Index.hr.

Od tvrtki koje su Index-u dostavile odgovore, uskrsnice najveće vrijednosti dijele se u Hrvatskoj pošti, a najmanje na HRT-u. Razlika je u 700 kuna.

Hrvatska pošta - 1000 kuna

Hrvatska pošta isplatit će uskrsnice u iznosu od 1000 kuna. 

"Sukladno važećem Kolektivnom ugovoru, HP je pripremila i osigurala sredstva za isplatu jednokratne prigodne nagrade u iznosu od 1000 kuna za sve radnike. Prigodna nagrada bit će isplaćena 1. travnja", poručili su iz Ureda za korporativne komunikacije.

Grad Zagreb - 600 kuna

Kolektivnim ugovorom za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba utvrđeno je da svakom od njih, kao i Javnoj vatrogasnoj postrojbi te zaposlenicima koji obavljaju poslove za vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina Grada Zagreba, za Uskrs stiže dar u naravi u visini od 600 kuna. Vrijednost je to za koju se ne plaća porez. 

Zagrebački holding - bon od 600 kuna

"Radniku će se za Uskrs dati dar u naravi u najvećem jednokratnom iznosu, čija vrijednost ne prelazi iznos na koji se prema propisima plaća porez. Konkretno, radi se o bonu u vrijednosti od 600 kuna. O odabiru ponuda odlučuju sindikalni povjerenici", kazali su iz Holdinga.

HRT - bon od 300 kuna

"HRT će isplatiti uskrsnicu u vidu primitka u naravi – bon 300 kn po radniku, u skladu s Kolektivnim ugovorom za radnike/ce HRT-a", poručili su.

Hrvatske ceste - 500 kuna

Hrvatske ceste imaju oko 450 zaposlenih. I oni će sukladno Kolektivnom ugovoru dobiti uskrsnicu u novčanom iznosu od 500 kuna.

Narodne novine - bon od 600 kuna

"Ove godine će djelatnici dobiti uskrsnicu u iznosu od 600 kuna koja će im biti isplaćena u poklon bonovima", kazali su.

FINA - do 600 kuna

Oko 2700 zaposlenika Financijske agencije dobit će bonove. 


Izvor: Index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 29.03.2021.