Unatoč krizi nastavljamo s višemilijunskom investicijom u Dubrovniku

Foto: Importanne Grupa

Unatoč krizi nastavljamo s višemilijunskom investicijom u Dubrovniku

Importanne grupa je zabrinuta trendom globalne ekonomske paralize koja, osim što utječe na izostanak potražnje za putovanjima, također urušava i dostupnost proizvoda, što za dubrovački turizam znači smanjenu dostupnost broja avio sjedala koje će se odraziti i u razdoblju nakon završetka zdravstvene krize.

Obustava svih poslovnih aktivnosti, zatvaranje shopping centara i hotela, imat će izravan utjecaj na kompletan izostanak prihoda u narednom razdoblju, dok će pad rezervacija u hotelima drastično smanjiti prihode kroz cijelu turističku sezonu, svjesni su u upravi Improtane Grupe. No, odlučili su unatoč krizi izazvanoj pandemijom Covid-19, čuvati radna mjesta svojih gotovo 400 djelatnika zaposlenih u Importanne Resortu u Dubrovniku, te Importanne Centru, Galleria Business Centru i restoranu Centro u Zagrebu, ali i nastaviti višemilijunsku investiciju u proširenje smještajnih kapaciteta dubrovačkih hotela za 15 posto.

Uprava Importanne grupe, inače, procjenjuje kako će pad prihoda na razini ove godine biti veći od 100 milijuna kuna, što za grupu predstavlja pad prihoda od 70%. Importanne grupa, kaže se u priopćenju, zabrinuta je i trendom globalne ekonomske paralize koja, osim što utječe na izostanak potražnje za putovanjima, urušava i dostupnost proizvoda, što za dubrovački turizam znači smanjenu dostupnost broja avio sjedala. A to će se, pri tom, odraziti i u razdoblju nakon završetka zdravstvene krize.

- Kriza u padu potražnje za putovanjima traje već više od mjesec dana, a najgore tek slijedi jer većina zrakoplovnih kompanija tek početkom travnja ulazi u režim potpune obustave letova. Mnoge zrakoplovne kompanije su najavila provedbu kriznih mjera konsolidacije, koje uz masovna otpuštanja i prizemljenja zrakoplova uključuju i smanjenje broja dostupnih sjedala. Obzirom na dubinu i nepredvidljivost ove zdravstvene krize, procjenjujemo kako je izgledno da će aviokompanije u opticaj do ljeta staviti tek dio svojih inače normalnih kapaciteta, što će se u velikoj mjeri odraziti na Dubrovnik kao aviodestinaciju, ne samo tijekom proljetnih mjeseci, već i u samoj špici sezone - komentar je Cirila Zovka, predsjednika uprave i vlasnika Importanne Grupe, koji pozdravlja odluku Vlade o kriznim mjerama za očuvanje gospodarstva i napominje da će kriza proći, a da je kvalitetan radnik ključ uspjeha za tvrtku.

Inače, Importanne Resort je ovih dana dubrovačkom Karitasu donirao zalihe hrane i potrepštine poput posteljina, jastuka i prekrivača. Iste potrepštine osigurane su i za novo zaposlene sezonske radnike, koji radi nastalih okolnosti nisu u mogućnosti ići svojim kućama i borave u Importanne Resortu.

Vijest je prenesena sa vecernji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 01.04.2020. / vecernji.hr