Umirovljenici i stariji od 65 iduća tri mjeseca ne moraju plaćati račune

Umirovljenici i stariji od 65 iduća tri mjeseca ne moraju plaćati račune

Grad Zagreb jučer je donio odluku o oslobađanju obaveze plaćanja računa naredna tri mjeseca za umirovljenike i osobe starije od 65 godina, kako bi se sačuvali od zaraze koronavirusom dok čekaju u redu na blagajnama, piše portal mirovina.hr.

Kako starije osobe najčešće ne koriste uslugu internet bankarstva, na šalterima se u vrijeme isplata mirovina i dospijeća plaćanja računa stvaraju nepregledni redovi, što pogoduje širenju zaraze. Isti primjer počeli su slijediti i ostali gradovi, a u nekima se odgađa i isplata uskrsnica putem gradskih blagajni.

Mjera se odnosi na račune za usluge Zagrebačkog holdinga, Plinare, Vodoopskrbe i odvodnje, kao i one prema Gradu. Odgoda je moguća za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama. Zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati postupci ovrhe.


Više pročitajte na: mirovina.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 18.03.2020.