Ukida se ograničenje radnog vremena restoranima i kafićima

Ukida se ograničenje radnog vremena restoranima i kafićima

HZJZ je objavio nove upute za rad u ugostiteljskih objekata u kojima se za razliku od prethodnih više ne navodi ograničenje radnog vremena od 6 do 23 sata

Posjetitelji također mogu u ugostiteljskom objektu naručiti obrok ili napitak koji će uzeti sa sobom i konzumirati na terasi, odnosno na otvorenome.

Iako će kafići i restorani sad moći raditi i dulje od 23 sata, razmak između susjednih stolova i dalje mora biti najmanje metar i pol. Ostala epidemiološka pravila, poput obavezne dezinfekcije ruku i stolova također i dalje ostaju.

U objektima se stolovi do dolaska gostiju drže praznima, a pribor se servira kada gosti sjednu. Preporučuje se jelovnike istaknuti na ulazu ili drugom vidljivom mjestu na odgovarajući način u plastificiranom obliku, odnosno preporučuje se ukloniti klasične oblike jelovnika. Moguće je posjetiteljima dati usmenu preporuku ili na koji drugi prihvatljivi način iskazati ponudu hrane i pića.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 21.05.2020. / www.poslovni.hr