Ugostiteljima zbog koronavirusa prijete katastrofalni gubici: "Situacija je već sad kataklizmična"

Ugostiteljima zbog koronavirusa prijete katastrofalni gubici: "Situacija je već sad kataklizmična"

U Istri su do 14. travnja zatvoreni svi ugostiteljski objekti. Iako u Dalmaciji još uvijek nema zaraženih, na isto se odlučio i Primošten. Ugostitelji upozoravaju da im već sada prijeti krah poslovanja i od države očekuju hitne mjere za očuvanje radnih mjesta, piše dnevnik.hr.

Svi restorani i kafići u Istarskoj županiji se zatvaraju na mjesec dana.

"Ugostiteljski objekti svih kategorija prekidaju rad do 14. travnja. Izuzimaju se dostava hrane te rad pučke kuhinje uz maksimalne mjere predostrožnosti", rekao je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Na isti potez odlučio se i Primošten. Ako će to zaustaviti širenje epidemije, na to su spremni i u ostatku Hrvatske.

"Dva tjedna zatvaranja restorana ne bi značilo apsolutno ništa za posao, a jako je bitno i zbog samih naših radnika unutra, ali i nas samih da se možda i zatvori sve. Dva tjedno to istrpimo sve i onda krenemo dalje", rekla je Sandra Tahirović, vlasnica restorana.

U petak je u Hrvatskoj po deseti put počela manifestacija Tjedan restorana. Za sto kuna nudi se predjelo, glavno jelo i desert. No interes je ove godine jako slab.

"Mi smo do sad imali pedeset posto otkazanih rezervacija. Neki još uvijek nisu otkazali, ali su prebacili su svoja mjesta van", rekla je Jelena Tabak iz Udruženje ugostitelja Split.


Ostatak članka pročitajte na: dnevnik.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 16.03.2020.