Ugostitelji nakon otvaranja: Imali smo 5 % prometa u odnosu na isti dan prošle godine

Ugostitelji nakon otvaranja: Imali smo 5 % prometa u odnosu na isti dan prošle godine

Ugostitelj Dražen Biljan je u emisiji U mreži Prvog HRT-a poručio kako su ugostiteljski objekti sigurna mjesta te da je većina ugostitelja poštovala mjere.

U ponedjeljak je, otkrio je Biljan, oko trećina zagrebačkih ugostitelja otvorilo svoje kafiće.

'Pravi podatak bit će kad Porezna uprava iznese izvještaj na tjednoj bazi koliko je uređaja pokrenuto. Postotak prometa je do 5 posto u odnosu na 15. veljače prošle godine, to je poražavajući podatak', dodao je.

Biljan je rekao da su u hrvatskom gospodarstvu konstantni primjeri neujednačenih kriterija, što je frustrirajuće za ugostitelje.

'Ispravljanje nepravde nastupilo je nakon 100 dana, primat u kavi za van uzele su druge djelatnosti. Našem sektoru nametnut je i trgovački dio poslovanja, naša primarna zadaća je ugostiti građane u našim objektima. Mi tu stvarno nemamo matematičke računice', rekao je Biljan.

Državni tajnik u Ministarstvu rada Dragan Jelić rekao je da je blago popuštanje dobar put.

'Ako budu dalje padali brojevi, znači da smo epidemiju uspjeli zadržati u normalnim uvjetima. Ne očekujemo da netko tko otvori 15. veljače odmah može zaraditi za plaće svojih konobara ili trenera, zato Vladine mjere ostaju nepromijenjene i za veljaču, bez obzira koliko zarade otvaranjem', poručio je Jelić.


Izvor: HRT

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 16.02.2021.