U utorak jedan hrvatski grad otvara tržnicu

U utorak jedan hrvatski grad otvara tržnicu

Obustavljena je i naplata odvoza miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada za sve pravne i fizičke osobe koje trenutno nisu u mogućnosti obavljati svoju djelatnost.

Za sve lokalne proizvođače poljoprivrednih proizvoda Grad Samobor je pokrenuo online platformu Kupujmo samoborsko, a od utorka će samoborski OPG-ovi moći koristiti desetak kućica za prodaju svojih proizvoda na otvorenom, u skladu s higijenskim mjerama zbog koronavirusa.

Iz Grada Samobora u priopćenju podsjećaju da su među prvima donijeli odluku o oslobađanju od plaćanja zakupnine gradskih prostora, a sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti ili su u zakupu javnih površina na području Samobora oslobodili su plaćanja komunalne naknade.

Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak najavio je rezove svih gradskih troškova koji nisu nužni za nastavak normalnog poslovanja, a kako bi se održala likvidnost proračuna.

U pripremi je paket mjera za oporavak samoborskog gospodarstva mimo onih državnih. Izvor sredstava, naglasio je Beljak, bit će smanjenje plaća svima koji su vezani uz proračunska sredstva (Gradska uprava, Komunalac, Odvodnja, sve ustanove vezane uz proračun Grada Samobora, ali i sve naknade vezane uz upravna vijeća, odbore, nadzorne odbore, Gradsko vijeće). Plaće u iznosu do 5000 kuna neće se dirati, a iznad toga po recipročnom povećanju postotka vezano uz visinu plaća.

Također jedna od mjera bit će ukidanje poreza na potrošnju za ugostitelje koji sada iznosi tri posto.

Produžen je i rok za isplatu gradskih uskrsnica.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 06.04.2020. / www.poslovni.hr