U Pulu stižu nizozemski stručnjaci za razvoj ljudskih potencijala

U Pulu stižu nizozemski stručnjaci za razvoj ljudskih potencijala

Početkom svibnja u Puli će se održati konferencija o novim pristupima razvoju ljudskih potencijala Business Wellbeing. Među glavnim su govornicima nizozemski stručnjaci Ursa Katharina Müllen i André van Kempen.

Konferencija, namijenjena stručnjacima za ljudske potencijale, menadžerima i poduzetnicima, pokušat će dati odgovore na izazove s kojima se danas suočavaju poslodavci. Uz nedostatak radne snage ugrožava ih odljev postojećih zaposlenika. Zbog toga se sve veća pozornost pridaje dobrobiti zaposlenika.

Kako bi zaposlenici dobro funkcionirali, potrebna je sustavna briga o njihovoj vitalnosti. Poslodavci trebaju sve veće napore ulagati u zadržavanje ljudi na poslu – mentalno i fizički. Bolovanja, sagorijevanja na poslu i davanje otkaza stvaraju im ozbiljne troškove, a upravljanje ljudskim potencijalima postalo je još izazovnije nakon izbijanja pandemije bolesti COVID-19. Osobna dobrobit postaje sve važnija briga kolektiva. Izgradnjom tima u kojem se osjeća briga jednih za druge, djelatnici postaju zadovoljniji, kreativniji i lojalniji“, kazala je Ursa Katharina Müllen iza koje je više od 30 godina rada u akademskoj zajednici te korporacijama. Bivša predavačica na Sveučilištu u Leidenu danas svoje znanje i iskustvo dijeli sa zainteresiranima diljem svijeta. Menadžere, poduzetnike i stručnjake za ljudske potencijale potiče na stvaranje optimalne vitalnosti za sebe, svoj tim i organizaciju.

Iza Andréa van Kempena ogroman je životni zaokret. Izgaranje na poslu doživio je vodeći vlastitu tvrtku Techwo. To ga je dovelo do prodaje tvrtke koja sada pod imenom Bluebird Day spada među vodeće e-commerce tvrtke u Nizozemskoj. Nakon toga André van Kempen se posvetio wellbeingu i osobnom razvoju. Danas taj stručnjak za leadership, employer branding i strateški razvoj tvrtki vodi edukacije o povećanju pozornosti i koncentracije djelatnika na radnom mjestu što se pozitivno odražava na njihovu produktivnost.

Dr. sc. Branka Novosel, stručnjakinja za neuroedukaciju, na konferenciji Business Wellbeing govorit će o brizi za mentalno zdravlje zaposlenika te koristima koje donosi mindfulness.

Predstavnici korporacija i velikih hrvatskih tvrtki sudjelovat će u panel raspravi o motivaciji zaposlenika. Pitat će se hoće li zaposlenike u budućnosti na kvalitetan rad motivirati plaća, sreća ili nešto treće.

Konferenciju Business Wellbeing koja će se u Puli održati u četvrtak i petak 4. i 5. svibnja 2023. godine, organizira Travelatico. Ta će agencija sudionicima konferencije predstaviti i Istru kao savršeno mjesto za organizaciju korporativnih događanja i team buildinga.

Dodatne informacije: https://www.travelatico.com/hr/business-wellbeing/

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 05.04.2023.