U lipnju se očekuje dolazak do milijun gostiju

U lipnju se očekuje dolazak do milijun gostiju

Prije mjesec dana lipanj je bio posve prekrižen i činilo se da će biti super ako turisti počnu pristizati i u srpnju, ali čini se da lipanj ipak nije posve izgubljen

Nastavi li se situacija s koronavirusom smirivati, lipanj bi, prema opreznim prognostičarima, mogao donijeti desetak posto, a prema optimističnijima i do 30 posto turističkog prometa iz lanjskog šestog mjeseca kad je Hrvatska upisala nešto više od tri milijuna turista i oko 15 milijuna noćenja.

Hoće li jadranski domaćini na kraju u lipnju ugostiti tristotinjak tisuća ili se možda čak približiti i cijelom milijunu turista, ovisi o mnogo faktora, od razvoja epidemiološke situacije do brzine reakcije, fleksibilnosti i volje u europskim državama da omoguće inozemna putovanja, piše Večernji list.

No optimizam se pomalo vraća u turizam. U pet dubrovačkih hotela Importanne resorta, recimo, rezervacije za lipanj već su sada na razini od oko 20 posto u odnosu na lanjski šesti mjesec. U Bluesunovim Sunce hotelima, gdje početkom lipnja planiraju otvoriti svoje objekte u Tučepima, Bolu i Brelima, također potvrđuju da su rezervacije živnule. Ni hoteli lošinjske Jadranke u lipnju neće biti prazni. Istina, neće svi biti ni otvoreni i dominirat će mahom domaći gosti i Slovenci, ali nadaju se da će doći i nešto gostiju iz drugih zemalja koji još nisu stornirali svoje rezervacije.

Zvone telefoni i domaćinima u privatnom smještaju, a zovu mahom stari gosti, a s nešto gostiju u lipnju računaju i u jadranskim kampovima, koji će se svi otvoriti do kraja tog mjeseca.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Večernjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 15.05.2020. / www.vecernji.hr