U KORONAKRIZI: Od 1. ožujka broj aktivnih obrta povećan za 2.457

U KORONAKRIZI: Od 1. ožujka broj aktivnih obrta povećan za 2.457

Korona-kriza mnoge je bacila na koljena, ostali su bez posla i prihoda

Pokazuje to i podatak iz Obrtnog registra prema kojem su od 1. ožujka 2020. godine do danas u Hrvatskoj odjavljena 7 442 obrta.

Ali isto tako, kriza je natjerala ljude da traže nove načine zarade za život. U istom tom razdoblju je registrirano 9 899 novih obrta, čime se broj aktivnih obrta u Republici Hrvatskoj, kako su Slobodnu Dalmaciju informirali u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja koji vodi Obrtni registar, povećao za 2 457.

- Mi obrtnici smo do sada preživjeli brojne krize i iako se trenutna situacija čini najgora, vjerujem da ćemo preživjeti i ovu. Hrvatska obrtnička komora u svakodnevnom je kontaktu s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske, dajemo prijedloge za unaprjeđenje mjera i činimo sve da zaštitimo interese obrtnika. Za mnoge je to bilo ključno u premošćivanju ovog razdoblja i značilo je opstanak.

Nemamo pad u broju obrta, dapače. Ali ističem da i jedan zatvoreni obrt izaziva u meni veliku tugu, jer i sam sam obrtnik i znam koliko je vremena, truda i odricanja uloženo u usavršavanje proizvoda i usluge koju obrtnici pružaju. Nažalost, danak krizi platili su i radnici te brojimo izgubljenih 2213 radnih mjesta – kazao je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Slobodne Dalmacije.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 16.02.2021. / slobodnadalmacija.hr