U jednom sektoru u Hrvatskoj zabilježen je rast zaposlenosti od čak 30 posto

U jednom sektoru u Hrvatskoj zabilježen je rast zaposlenosti od čak 30 posto

Požeško-slavonskoj županiji broj zaposlenih ostao je na razini iz kolovoza 2023.

U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je na kraju rujna bilo 214.772 zaposlenih, što je 3,4 posto ili 7.552 manje nego na kraju kolovoza, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U obrtu je bilo 196.947 zaposlenih, ili 3,7 posto manje, a u djelatnostima slobodnih profesija 17.825 zaposlenih ili 0,7 posto više.

Porast broja zaposlenih ostvaren je u osam područja djelatnosti u rasponu od 0,1 posto u ostalim uslužnim djelatnostima do 30,8 posto u rudarstvu i vađenju.

Pad broja zaposlenih prisutan je u deset područja djelatnosti u rasponu od 1,1 posto u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu do 14,7 posto u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Broj zaposlenih u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnosti sanacije okoliša ostao je na razini iz kolovoza 2023. godine.

Promatrano po županijama, rast broja zaposlenih je ostvaren u 12 županija i kreće se od 0,2 posto u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do 0,8 posto u Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Koprivničko-križevačkoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Pad broja zaposlenih prisutan je u osam županija i kreće se od 0,9 posto u Virovitičko-podravskoj županiji do 11,2 posto u Ličko-senjskoj županiji.

U Požeško-slavonskoj županiji broj zaposlenih ostao je na razini iz kolovoza 2023.

Ovu i slične vijesti pronađite na poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 15.11.2023. / poslovni.hr