U biznis ušla iz inata i s 20 čaša, a danas ostvaruje promet od 20 milijuna kuna godišnje

FOTO: PD/Poslovni dnevnik

U biznis ušla iz inata i s 20 čaša, a danas ostvaruje promet od 20 milijuna kuna godišnje

Ukupno 60 polaznika uskoro će imati mogućnost kroz edukacijski model koji spaja teoriju i praksu steći dragocjena znanja za tržište rada, a podučavat će ih sami zaposlenici tvrtke koju je prije dva desetljeća pokrenula zagrebačka poduzetnica Ana Lisak, dobitnica nagrade Inspirativna poduzetnica godine.

Malo je onih koji prate branšu, a da nisu čuli za catering Lisak. Osoba koja stoji iza tog uspješnog biznisa i drži sve konce u rukama je njegova vlasnica Ana Lisak. Na svoj je poslovni put krenula, napominje, iz nužde i inata, a inat u kombinaciji sa stručnim znanjima rezultirao je obilježavanjem aktualne 20. godišnjice uspješnog poslovanja. Ana je ujedno i prošlogodišnja dobitnica nagrade Inspirativna poduzetnica godine koju dodjeljuje mreža poslovnih žena Women in Adria (WiA), a osim impozantne karijere i priznanja, svojim aktivnostima potiče zapošljavanje mladih te ulaganje u njihovu stručnost i obrazovanje.

“U jednom trenutku sam se našla na burzi i htjela sam odgovornost za svoj život preuzeti u svoje ruke te sam s tim ciljem pokrenula ovaj posao. Poduzetništvo vidim kao akciju i mogućnost za stvaranje novih vrijednosti, a korištenje osobnih potencijala s dozom hrabrosti donijelo mi je zadovoljstvo’’, započela je Lisak. U svoju poslovnu priču krenula je s 20 čaša, posuđem iz vlastite kuhinje i samo jednom osobom zaposlenom na pola radnog vremena. To je, kako kaže, razdoblje koje ne želi zaboraviti jer joj omogućava da bude svjesna što je sve naučila i postigla do ovog trenutka.

“Ako netko razmišlja o uspjehu kroz poduzetništvo, mora imati puno strpljenja, znanja, spremnosti na kompromise te mora biti spreman nakon svakog pada nastaviti dalje slijediti ciljeve. Osim toga, važna je svijest da se ništa ne događa preko noći, kao i dostatna količina samopouzdanja’’, dodala je Lisak.

Dvoznamenkast rast

U 20 godina poslovanja pripremljeno je više od sedam milijuna obroka, a ostvareni promet u prošloj godini iznosio je više od 20 milijuna kuna. Ipak, daleko važnijom vidi tendenciju rasta koja se svake godine vrti oko 20 posto.


Cijeli članak dostupan na: poslovni.hr

Ponedjeljak, 09.09.2019.