Tvrtka Rimac Automobili zabilježila je snažan rast prihoda

Tvrtka Rimac Automobili zabilježila je snažan rast prihoda

Rimac Automobili, tvrtka u vlasništvu Mate Rimca, 2018. je završila s 79,8 milijuna kuna ukupnih prihoda. To je čak za 32,9 posto više u odnosu na godinu prije. 

Rimac je i lani poslovao s gubitkom od 22 milijuna kuna, ali je to upola manji minus nego što bio u 2017. godini, koja je završena s 43,3 milijuna kuna gubitka.

Glavni razlog za rezanje gubitaka je snažan rast prihoda od prodaje koji su s 44,7 milijuna skočili na 60,2 milijuna kuna. Rimac je u snažnom investicijskom ciklusu razvoja tvrtke i trenutno ga, što je više puta istaknuo, ne zabrinjava financijska slika kompanije.

'Mi danas radimo vrlo kompleksne sustave za automobile velikih proizvođača, pogonske sustave, baterije, elektroniku itd., postigli smo to jako brzo, ali trebamo strateška partnerstva. To je jako teško, pogotovo prelazak iz male u veliku seriju. Trebamo novac da bi firma ostvarila svoje ciljeve. Jako puno ulažemo, stalno širimo pogone, zapošljavamo više od 500 ljudi, od kojih više od 300 inženjera', istaknuo je Rimac.

Rimac je najavio i kako će svi zaposlenici, koji je sad više od 500, dobiti udjel u tvrtki, ukupno sedam posto vlasništva.


Ostatak članka pročitajte na: tportal.hr

 

Četvrtak, 27.06.2019.