Tržnice su zatvorene, trgovine rade do 17 sati. A od sutra zabrana napuštanja gradova

Tržnice su zatvorene, trgovine rade do 17 sati. A od sutra zabrana napuštanja gradova

Zagrepčani su nakon jučerašnjeg potresa u masovnom broju napustili svoje kuće i domove i zaputili se prema svojim vikendicama. Veliki dio krenuo je prema Primorju pa je policija počela popisivati ljude iz Zagreba te im dati mjeru samoizolacije.

Upitan za brojne slučajeve onih koji u strahu od novih potresa napuštaju Zagreb i odlaze u svoje vikendice, ministar Davor Božinović naglasio je da ljudi ne trebaju napuštati Zagreb.

Mministar Davor Božinović izjavio je da će se od danas uvesti zabrana napuštanja mjesta prebivališta, odnosno putovanje iz grada u grad, piše index.hr. Također, zatvaraju se i sve tržnice, zaustavlja njihov rad, kao i rad objekata u sklopu istih. Trgovinama je skraćeno vrijeme rada i rade samo do 17 sati.

Razlog? Loša organizacija i nepoštovanje mjera.

"Zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih. I zbog loše organizacije i zbog nepoštivanja naših mjera.Od jutra je zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad", rekao je Božinović u razgovoru za RTL Danas pa još jednom naglasio da je borba protiv koronavirusa daleko opasnija i važnija nas u ovom trenutku nego potres.

Od danas smo tako na korak do karantene: dućani rade samo do 17 sati, tržnice uopće neće raditi, a kretanje iz grada u grad je zabranjeno. Dokad će takve mjere trajati, nitko se ne usudi prognozirati. 

Zabrinjava velik broj zabilježenih slučajeva u kojima se krše pravila samoizolacije. Boravak na otvorenom nije zabranjen, ali uz strogo izbjegavanje socijalnog kontakta, više nego dovoljno puta posljednjih dana poručili su iz Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 23.03.2020.