Trgovci nemaju ujedinjen stav po pitanju zabrane rada nedjeljom

Trgovci nemaju ujedinjen stav po pitanju zabrane rada nedjeljom

HUP smatra da pandemija nije dobar trenutak za zabrane rada u bilo kojem smislu

“Iako trgovci nemaju ujedinjen stav po pitanju rada nedjeljom, svima je zajednički stav da vrijeme pandemije nije nikako dobar trenutak za zabrane rada u bilo kojem smislu s obzirom da se trgovina još nije oporavila od posljedica zatvaranja i pada prodaje uzrokovanih restrikcijama koje je propisivao Stožer civilne zaštite”, istaknuli su iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Hrvatska se, kako navode, nalazi u razdoblju najveće krize u zadnjih 25 godina i sada je važnije nego ikad ponovno pokrenuti gospodarsku djelatnost te osigurati uspješnu turističku sezonu.

Premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak izmjene Zakona o trgovini koje podrazumijevaju pitanje zabrane rada nedjeljom. Ideja je, kako je rekao, da se rad zabrani izuzev 16 nedjelja tijekom godine, a uzela bi se u obzir turistička sezona, blagdani i vodilo bi se računa o načelu razmjernosti.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s N1 portala.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 07.05.2021. / hr.n1info.com