Trebaju nam hitne mjere za zamah gospodarstva

Trebaju nam hitne mjere za zamah gospodarstva

Jesen dočekujemo s velikim brojem nezaposlenih, trebaju nam hitne mjere za zamah gospodarstva!

Uz fazu relaksacije mjera snažan fokus napora HUP-a usmjeren je na mjere za poticanje gospodarstva i pokretanje novog gospodarskog ciklusa jer moramo stvoriti preduvjete i rješenja za zamah u narednoj godini. U konzervativnim procjenama do kraja godine se predviđa da će biti 300 tisuća nezaposlenih te je zato hitno potrebno stvarati rješenja za snažniji zamah gospodarstva.

Ovo je devet nužnih preduvjeta koje HUP predlaže za revitalizaciju gospodarstva:

  1. Održavanje likvidnosti poduzeća
  2. Žurna analiza svih parafiskalnih nameta – smanjivanje onih koji čine najveći trošak hitno makar na određeno vrijeme, i potom na temelju analize i trajno smanjenje i ukidanje svih za koje je to moguće.
  3. Reorganizacija javne uprave i teritorijalnog ustroja države
  4. Digitalizacija države
  5. Promjena radnog zakonodavstva
  6. Nastavak procesa javne nabave i javnih investicija
  7. Jačanje investicija privatnog sektora i bolja suradnja lokalnih poduzetnika i lokalne samouprave
  8. Plaćanje PDV-a po realizaciji
  9. Pitanje samodostatnosti kao pitanje nacionalne sigurnosti, prvenstveno u hrani i lijekovima -  strateški razvoj industrije hrane i lijekova u Hrvatskoj radi dostizanja više razine samodostatnosti

HUP će zbog toga intenzivno nastaviti razgovarati s Vladom kako bi se svi zajedno što prije pripremili za pokretanje novog gospodarstva.


Izvor: poslovni.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 23.04.2020.