Stižu euri, raste potrošnja! Koliko se u Hrvatskoj potrošilo u zadnjih tjedan dana?

Stižu euri, raste potrošnja! Koliko se u Hrvatskoj potrošilo u zadnjih tjedan dana?

U razdoblju od 27. srpnja do 2. kolovoza ove godine u svim djelatnostima u sustavu fiskalizacije izdano je 46,1 milijun računa, što je za 19 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 4,35 milijardi kuna, što je za 15 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave.

Usporedbe radi, u travnju broj izdanih računa pao je za 62 posto, a njihov iznos za 52 posto u odnosu na isti tjedan godinu ranije.

Naime, u odnosu na prethodni tjedan, odnosno na razdoblje od 20. do 26. srpnja 2020. godine, broj fiskaliziranih računa u svim djelatnostima porastao je za 2 posto, a njihov iznos za 3 posto.

Pritom je u trgovini broj računa porastao 1 posto, a iznos je ostao isti, dok je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane vidljiv rast broja računa od 5 posto, a iznosa za 15 posto.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 04.08.2020. / novac.jutarnji.hr