Split: 1055 radnika spremno za rad u građevinarstvu i brodogradnji

Početkom studenoga prošle godine Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Splitu krenula je s akcijom i projektom pripreme zapošljavanja u građevinarstvu i brodogradnji.

Po riječima pročelnika Ureda Nebojše Polića, na evidenciji Zavoda je 6205 osoba koje imaju zvanje ili radno iskustvo u građevinarstvu ili brodogradnji, od čega je intervjuirano 2341 ili 37,7 posto.

Nezaposleni su prošli grupna informiranja, individualna savjetovanja i radionice na kojima su upoznati s planovima zapošljavanja.

Od ukupnog broja ispitanih 1055 osoba je izrazilo spremnost i sposobnost za rad u građevinarstvu i brodogradnji, 14,5 posto radnika zbog znanja, iskustva i interesa potražit će posao u drugim djelatnostima, dok 9 posto radnika ne može raditi u građevinarstvu i brodogradnji zbog dobnih i zdravstvenih razloga. Za 9,1 posto radnika pokrenut je postupak za izlazak s evidencije zbog neodazivanja pozivima savjetnika.

Po riječima Nebojše Polića, ponuda od 1055 radnika dostatna je da zadovolji iskazanu potražnju za ove dvije djelatnosti za ovu godinu. Polić je dodao da su već iz trogirskog Brodogradilišta zatražili 60 radnika varioca i brodoinstalatera.

Petak, 10.01.2003.