Solidarnost u iznimno teškim vremenima: Poduzeća donirala više od 60.8 mil. kuna

Solidarnost u iznimno teškim vremenima: Poduzeća donirala više od 60.8 mil. kuna

Da u najtežim trenutcima Hrvatska ima 'veliko srce' još se jednom pokazalo i u ovoj krizi.

Kako bi podržali rad medicinskog osoblja, vatrogasaca, volontera i svih onih koji su se zbog koronavirusa i potresa u metropoli našli na prvoj crti obrane, neke od najvećih kompanija u zemlji odlučile su dio svojih sredstava donirati u humanitarne svrhe.

United Grupa, HEP, Adris Grupa, PBZ banka, Fortenova Grupa, Hrvatski Telekom, OTP banka, JANAF, INA, Nexe Grupa, A1 Hrvatska, IKEA, Zagrebačka banka, Erste banka, Kaufland, Lidl, Podravka, RBA banka, Franck, Dukat, Addiko banka, Plinacro i Pevex – neke su od kompanija koje su donacijama odlučile pomoći Gradu Zagrebu, ali i zdravstvenom sustavu 'Lijepe naše'. Tako su u svojoj borbi za boljitak i brži oporavak Hrvatske, tvrtke koje su izdvojene, zajedno prikupile čak 60.863.500 kuna.

Nisu sve navedene kompanije donirale kroz novčanu uplatu na račun. Pevex je primjerice donirao građevinski materijal u vrijednosti od 100.000 kuna, a Dukat 30.000 litara mlijeka u vrijednosti 225.000 kuna.


Izvor: Jutarnji list

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 22.04.2020.