Slavonski New Deal - prekvalifikacija za dugotrajno nezaposlene žene

FOTO: vijesti.hrt

Slavonski New Deal - prekvalifikacija za dugotrajno nezaposlene žene

Grad Belišće te općina Bizovac zajednički provode "slavonski New Deal". Riječ je o prekvalifikacijama i usavršavanju ponajprije dugotrajno nezaposlenih žena za tražena zanimanja u agraru. 

U plastenicima su 19-godišnja ekološka tehničarka Barbara i Melita, dva desetljeća nezaposlena pomoćna ugostiteljska radnica, mnogo naučile o njezi i uzgoju cvijeća, voća i povrća. Jer obje su se odlučile za osposobljavanje za cvjećara - aranžera, uzgajivača voća te povrća.   

- Na ovaj projekt prijavila sam se isključivo iz svog interesa , za svoje potrebe, ako bude prilike za zapošljavanje, kaže Melita Grgurić.

Barbara želi sljedeće godine upisati fakultet, a ova su joj osposobljavanja prilika za stjecanje novih znanja. 

Iako ne planiram baš nešto pretjerano sad sama otvoriti, htjela bih okupiti žene iz grupe, pa makar održavati ove plastenike za vlastite potrebe, ako ne uspijemo ništa više, kaže Barbara Jurišić iz Belišća.

U godinu dana, koliko traje ovaj projekt, 129 žena završilo je i druge radionice i osposobljavanja, primjerice informatički tečaj i poslovne edukacije.


Cijeli članak dostupan na: vijesti.hrt.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 12.03.2020.