Slavonski gradić dobiva novi poduzetnički inkubator: Poduzetnicima 12 poslovnih prostora

FOTO: novac.jutarnji.hr

Slavonski gradić dobiva novi poduzetnički inkubator: Poduzetnicima 12 poslovnih prostora

Novi poduzetnički inkubator, vrijedan 14 milijuna kuna, uskoro će otvoriti svoja vrata u srcu Slavonije - u najmlađem hrvatskom gradu Otoku, javlja Glas Slavonije.

Otvorenje objekta poduzetničkog inkubatora očekujemo za otprilike mjesec dana. Taj je objekt sagrađen s ciljem razvoja poduzetništva, kao još jedan oblik poticanja razvoja poduzetništva i obrtništva kroz izravnu pomoć malim novoosnovanim poduzećima i poduzetnicima u razvoju nudeći im opremljen prostor koji zadovoljava osnove za obavljanje bilo koje proizvodno-prerađivačke aktivnosti. Također, poduzetnicima će se u inkubatoru pružati i savjetodavne usluge u prvim godinama poslovanja - pohvalio se za Glas Slavonije otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Novi inkubator prostirat će se na ukupno 1500 četvornih metara, a projekt je u potpunosti financiran sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj. Prema riječima gradonačelnika, u inkubatoru će poduzetnicima na raspolaganju biti 12 novih poslovnih prostora i to šest proizvodnih i šest za uslužne djelatnosti, dok bi se radnih mjesta trebalo otvoriti tridesetak.

Iako nisu svi raspoloživi prostori već rezervirani u Otoku ističu kako interesa ima.

- Vrlo brzo, za nekih 15-ak dana, idemo s prvim natječajem pa ćemo vidjeti točno kakav je interes, i za što točno. Ono što je zasad poznato jest da ima i nešto novih tvrtki koje žele prostor u inkubatoru, kao i nešto već postojećih - navodi gradonačelnik Šarić i dodaje kako bi se proizvodni pogoni mogli temeljiti na, primjerice, drvnoj industriji, gdje također, dodao je, postoji određeni interes.


Cijeli članak dostupan na: novac.jutarnji.hr

Četvrtak, 25.07.2019.