Školnik: Ako želimo biti siromašni, zabranit ćemo rad nedjeljom

Školnik: Ako želimo biti siromašni, zabranit ćemo rad nedjeljom

Hrvatska je zemlja koja ima nisku razinu produktivnosti i zato su plaće niske, naglasio je

Predsjednik uprave Emmezete Slobodan Školnik u Newsroomu je govorio o uvođenju neradne nedjelje, te pojasnio kako on smatra da bi to nanijelo veliku štetu gospodarstvu.

Kada je u pitanju odluka Ustavnog suda da je odluka stožera civilne zaištete o neradnoj nedjelji bila neustavna, kazao je kako su time trgovci dobili moralnu satisfakciju, piše N1.

“Dobili smo moralnu satisfakciju. Šteta koja je nanesena je šest neradnih nedjelja, a nedjelja nosi 20 posto tjednog prometa. Nećemo tužiti, ali nadamo se da će ovo biti nauk za naredne godine i generacije.

Mi smo bili u potpunosti zatvoreni od 20.03 do 24.04. i izgubit ćemo preko mjesec dana prihoda, što je stotinjak milijuna kuna.

Prva dva tjedna lockdowna smo ukinuli internet prodaju, ali smo je potom otvorili i ona je eksplodirala, ali to je i dalje jednoznamenkasti postotak u ukupnoj prodaji”, kazao je Slobodan Školnik.

Kazao je i kako je njegova tvrtka koristila pomoć za isplatu minimalca u prvom setu mjera, a potom nisu ništa više koristili, jer im se promet vratio. Što se tiče narednog perioda, kaže kako i ekonomisti lome koplja oko toga koliki će pad BDP-a biti u idućim kvartalima.

“Osobna će potrošnja biti manja nego prošle jeseni. Hrvatska teško i sporo izlazi iz ekonomskih kriza, a sada se nadamo da će oporavak ići brže, no treba biti oprezan. U Hrvatskoj radi 53 posto radno aktivnog stanovništva, a u Europi je to 75 posto i bilo kakvo sputavanje gospodarstva bilo bi jako loše. Zabrana rada nedjeljom neće uroditi dobrim efektima, past će prodaja i smanjit će se broj zaposlenih. Ako želimo biti siromašni, zabranit ćemo rad nedjeljom.

Hrvatska je zemlja koja ima nisku razinu produktivnosti i zato su plaće niske. I kardiokirurg je potplaćen. I trgovina ima niske profitne stope, sav se novac potroši na pokrivanje troškova, a najveći je trošak radne snage.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 18.09.2020. / www.poslovni.hr