Sindikat srednjih škola: 'Ispunjeni su zahtjevi za povećanjem plaća iz štrajka prosvjetnih djelatnika'

Sindikat srednjih škola: 'Ispunjeni su zahtjevi za povećanjem plaća iz štrajka prosvjetnih djelatnika'

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama (NSZSŠH) izvijestio je u utorak kako su zaposlenicima u odgoju i obrazovanju od prosinca 2019. do veljače 2021. plaće porasle najmanje za 12,23 posto, čime su ispunjeni svi zahtjevi iskazani kroz štrajk prosvjetnih djelatnika.

Danas će biti isplaćene plaće u sustavu odgoja i obrazovanja i na današnji dan u potpunosti su se kroz povećanje koeficijenata i dodataka na plaće ispunili svi postavljeni zahtjevi u najvećem i najdužem štrajku i odgoju i obrazovanju koji je završen Sporazumom s Vladom Republike Hrvatske 2. prosinca 2019., ističe predsjednik sindikata Branimir Mihalinec, a prenosi Jutarnji list.

U priopćenju navodi kako je štrajkom izboreno povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto za sve nastavnike, odgajatelje i stručne suradnike te za tajnike i voditelje računovodstva s VSS i VŠS.  Isti povećanje ugovoreno je i za ostale zaposlenike.

Povećanje je išlo u tri navrata, a zadnje je planirano u veljači s plaćom za siječanj ove godine.


Izvor: Jutarnji list

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 09.02.2021.