Schneider Electric uvršten među 25 najpoželjnijih poslodavaca u svijetu

Schneider Electric uvršten među 25 najpoželjnijih poslodavaca u svijetu

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, najviše ekološki održiva tvrtka u svijetu u 2021. godini prema analizi kuće Corporate Knights, ujedno je i jedan od najpoželjnijih poslodavaca za inženjere raznih struka, tvrde studenti diljem svijeta, u novom istraživanju.

Schneider Electric je rangiran kao 24. najpoželjnija tvrtka u godišnjem istraživanju studenata - budućih inženjera, koji studiraju u nekom od deset najvećih svjetskih gospodarstava. Istraživanje je pokazalo koje tvrtke su najpoželjniji poslodavci i što moraju imati kako bi bile privlačne slijedećoj generaciji zaposlenika. Rezultati istraživanja objavljeni su u partnerstvu s portalom Business Insider, a prenijeli su je i mnogi drugi ugledni mediji u cijelom svijetu.

Prvi put na popisu 25 najpoželjnijih

Postizanje 24. mjesta na popisu najpoželjnijih poslodavaca u svijetu posebno je priznanje Schneider Electric organizacijskoj kulturi, koja njeguje pravu, pozitivnu ravnotežu između radnih i privatnih obaveza svojih zaposlenika. Ove godine Schneider Electric je po prvi puta ušao na popis 25 najpoželjnijih, a treću godinu zaredom je među prvih 50 poslodavaca u istraživanju analitičke kuće Universum.

"Ponosimo se time što smo uvršteni u 25 najpoželjnijih poslodavaca u svijetu", izjavila je Tina Mylon, starija potpredsjednica Odjela za zapošljavanje talenata i raznolikost radne snage u Schneider Electricu. „Bilo je iznimno poučno vidjeti kako više od 200 tisuća studenata budućih inženjera percipira Schneider, pogotovo kad je u pitanju “work-life  balance” (ravnoteža  poslovnih obaveza i privatnog života). Drago nam je što možemo studente zaposliti odmah nakon fakulteta i pružiti im priliku da se bolje upoznaju s našom organizacijom. Oduševljeni smo time što smo prepoznati kao poslodavac prvog izbora."

Rang pokazuje najpoželjnije atribute poslodavca

Više od 220 tisuća studenata sudjelovalo je u istraživanju, rangirajući tvrtke prema tome koje su im najpoželjnije kao budući poslodavci. Studenti ekonomije i poslovnih škola te budući inženjeri raznih struka, s fakulteta u deset gospodarski najrazvijenijih zemalja ocjenjivali su poslodavce na temelju 40 kriterija, naglašavajući čimbenike koji su im najvažniji pri donošenju odluke o zaposlenju.

U Schneider Electric studenti imaju priliku naučiti sve o industriji, upoznati iskusne kolege, doživjeti nove, digitalizirane načine rada te se okušati u više različitih područja. Taj angažman uključuje i sudjelovanje u programima kao što su Global Virtual Student Experience, Schneider Go Green natjecanje, mogućnost zaposlenja na neodređeno te programe ranog razvoja karijere, kao što su virtualno i stvarno pripravništvo te mogućnost studiranja uz naukovanje u Schneider Electricu.

Kako se definira popis najpoželjnijih poslodavaca

Godišnje istraživanje Universum World’s Most Attractive Employers obuhvaća više od 220 tisuća studenata ekonomije i poslovnih škola te studenata budućih inženjera i informatičara iz deset gospodarski najrazvijenijih zemalja svijeta. Tvrtke moraju biti rangirane među najpoželjnije poslodavce (moraju ostvariti rezultat koji će ih svrstati u u 90% najpoželjnijih) u bar pet od deset istraživanih zemalja. Anketa je trajala od listopada prošle do svibnja ove godine, a rezultati su podjednako ponderirani prema zemljama.

O Universumu

Universum je globalni predvodnik u smislenom prepoznavanju tržišno istaknutih poslodavaca. Organizacija u tome ima više do 30 godina vrijednog iskustva, a djeluje na 60 tržišta diljem svijeta, s raznolikim stručnjacima, fizički prisutnima u 20 zemalja. Ti ljudi nalaze se na najboljem mjestu za provedbu istraživanja o karakteristikama radne snage i donose važne uvide stručnjacima specijaliziranima za ljudske resurse, o tome što budući zaposlenici očekuju od poslodavca.

O Schneider Electric

Mi u Schneider Electricu vjerujemo da je pristup energiji i digitalnoj tehnologiji temeljno ljudsko pravo. Uz slogan Life is On, koji odražava našu težnju da je energija dostupna svugdje, svima, u svakom trenutku, osnažujemo sve da budu efikasniji. Pružamo rješenja za digitalnu energiju i automatizaciju, sa ciljevima učinkovitosti i održivosti. Kombiniramo vodeće energetske tehnologije, automatizaciju u stvarnom vremenu, softvere i usluge u integrirana rješenja za domove, zgrade, podatkovne centre, infrastrukturu i industriju. Naš je cilj osloboditi beskonačne mogućnosti kroz otvorenu, globalnu i inovativnu zajednicu, koja predano dijeli našu misiju i vrijednosti koje su inkluzivne i osnažujuće.

www.se.com/hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 27.10.2021.