Rimac se sprema preuzeti Bugatti?

Rimac se sprema preuzeti Bugatti?

Bugatti Automobiles je trenutačno u podijeljenom vlasništvu, jer obitelj osnivača Bugattija Ferdinanda Piecha i dalje drži 50% kontrolnog udjela

Volkswagen grupa navodno bi se željela riješiti proizvođača luksuznih sportskih automobila Bugatti iz svojeg asortimana, a kao mogući kupac, s kojim su pregovori navodno već došli vrlo daleko, spominje se domaća kompanija – Rimac Automobili. Ovu ekskluzivnu informaciju prenio je portal Car Magazine. Oni pišu da bi se Bugatti pod Rimčeve skute mogao prenijeti putem Porschea, koji je istodobno i dio VW grupe i suvlasnik Rimac Automobila.

Izvori britanskog portala kažu kako je uprava Volkswagena potvrdila ovu transakciju prošloga tjedna, ali da se čeka još potvrda nadzornog odbora VW grupe. Autonet prenosi da bi u istom potezu Porsche preuzeo veći udio u Rimac Automobilima od onoga koji posjeduje sada, a to je 15,5%. Podsjećamo, 2018. godine Porsche je preuzeo inicijalnih 10% Rimčeve kompanije, da bi prošle godine povećali vlasnički udio za dodatnih 5,5%.

Na upit novinara Poslovnog dnevnika da komeniraju vijest povodom objava uglednih britanskih agencija i portala, između ostalog i Reutersa, oko mogućnosti da Rimac preko Volkswagena i Porschea prezume Bugatti, iz tvrtke Rimac Automobili samo su kratko odgovorili da ne mogu komentirati spekulacije.

Članak je prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 17.09.2020. / www.poslovni.hr