Rimac oduševio: 'Brzo rastemo, od početka koronakrize zaposlili smo oko 150 ljudi'

Rimac oduševio: 'Brzo rastemo, od početka koronakrize zaposlili smo oko 150 ljudi'

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac rekao je u četvrtak da je ta tvrtka od početka koronakrize do sada zaposlila oko 150 ljudi, a naznačio je da je u skorijoj budućnosti očekuju "neke nove investicije", prenosi index.hr.

"Stvari se toliko eksplozivno događaju, jako brzo rastemo, a mislim da smo od početka korone do sada zaposlili 150 ljudi. Nastavljamo rast unatoč krizi, otvaramo urede van Hrvatske, a u Hrvatskoj ćemo uskoro otvoriti jedan s 400 ljudi", izjavio je Rimac putem videorazgovora na konferenciji Poduzetnički mindset 2020, koju organiziraju platforma Poduzetnik i programski partner EY Hrvatska.

Tako Rimac Automobili, bez Greyp Bikesa, trenutno zapošljavaju 815 ljudi, dok ih je u Greypu zaposleno još oko 85, otkrio je Rimac, koji kaže da imaju i "neke nove stvari o kojima još neće razgovarati".

Spomenuo je tako tek 'neke nove investicije' na kojima tvrtka radi.

U njegovu tvrtku dosad su između ostalih uložili Porsche, Hyundai i kineska Camel grupa.

Odgovarajući na pitanja sugovornika Berislava Horvata (EY Hrvatska) Rimac kaže da je neke stvari moguće raditi lokalno, primjerice u turizmu, i to može biti vrhunski, no ako se gradi veliko poslovanje, od početka treba gledati globalno.

"Ako netko želi graditi posao, mora ciljati svijet", ističe Rimac, dodajući da njegova tvrtka nikada nije tražila ni kupce ni investitore u Hrvatskoj.

"Hrvatska je toliko beznačajna u poslovnom svijetu da je uopće smiješno razmišljati o nekakvim lokalnim okvirima", ocjenjuje Rimac, a kao primjer navodi upravo Hyundai, čiji su prihodi četiri puta veći od hrvatskog BDP-a. 

Rimac je 2017. proglašen i EY poduzetnikom godine, a kao pozitivno u sudjelovanju u tom projektu izdvaja iznenađujuće poduzetničke priče u Hrvatskoj, za koje prije nije znao, a koje nude i potencijal suradnje.

Smatra da Hrvatska može imati poduzetničke priče koje su globalno konkurentne, primjer čega je i vodnjanski Infobip, no nažalost vrlo ih je malo. 

Na pola prsta jedne ruke, ilustrira Rimac, mogu se nabrojati hrvatske tvrtke koje, s obzirom na konkurenciju, mogu biti zanimljive u Monaku na dodjeli globalne nagrade EY poduzetnik godine.


Izvor: index.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 11.09.2020.