Rimac Automobili: Porsche povećava udio, ali mi smo i dalje neovisni

FOTO: Rimac - PRESS

Rimac Automobili: Porsche povećava udio, ali mi smo i dalje neovisni

Porscheov će se udio u Rimac Automobilima povećati, ali ni blizu 50 posto kako su to izvijestili neki mediji, istaknuli su za Hinu iz Rimac Automobila.

Podsjetimo, u ponedjeljak je objavljeno kako bi moćni njemački Porsche trebao sudjelovati u novoj rundi financiranja za Rimac Automobile, u kojoj bi tvrtka trebala prikupiti dodatnih 130 do 150 milijuna eura, piše portal N1. To je u razgovoru za Automobilwoche navodno rekao osnivač kompanije Mate Rimac, a prenijeli su hrvatski mediji.

Iz Rimac Automobila, međutim, ističu kako s Porscheom imaju vrlo čvrsto partnerstvo koje je ključno za tu tvrtku s pogonima u Svetoj Nedelji.

'Porsche je dioničar Rimca od 2018. godine s trenutno 15,5 posto vlasništva, akumuliranog tijekom nekoliko krugova ulaganja. Neki su mediji pogrešno izvijestili da će Porsche preuzeti 50 posto ili gotovo 50 posto tvrtke', navodi se u njihovom odgovoru za Hinu, vezanom uz navedenu kalkulaciju objavljenu u stranom mediju.

'Jako smo sretni što će partnerstvo s Porscheom još više ojačati, ali u interesu je i Rimca i Porschea da je Rimac potpuno neovisna tvrtka', naglašavaju iz Rimac Automobila.

Objavljeno je da bi, dakle, Porsche trebao sudjelovati u novoj rundi financiranja za Rimac Automobile, u kojoj bi tvrtka trebala prikupiti dodatnih 130 do 150 milijuna eura, a financiranje bi se trebalo izvršiti za dva do tri mjeseca.

Isto tako, još jedna runda financiranja planira se do kraja godine. Kalkuliralo se i da bi  Porsche, slijedom tog financiranja, mogao povećati svoj udio u Rimac Automobilima do nešto ispod 50 posto, u dogovoru u sklopu kojega bi Rimac preuzeo Volkswagenov luksuzni brend Bugatti. Iz Rimac Automobila, dakle, zasad odbacuju takvu mogućnost.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 02.03.2021. / N1