Rast plaća zdravstvenim djelatnicima, veće božićnice državnom i javnom sektoru

Fotografija: YouTube screenshot

Rast plaća zdravstvenim djelatnicima, veće božićnice državnom i javnom sektoru

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv bolesti covid-19 osigurati dodatak na plaće

Na Vladi je donesena odluka o nagradi od 10 posto osnovne plaće zdravstvenim i socijalnim djelatnicima kao i pripadnicima zdravstvene službe Oružanih snaga RH koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti covid-19 te službenicima koji rade u kaznenim tijelima.

To bi trebalo ispraviti i nepravdu onim liječnicima koji rade s oboljelima od koronavirusa, a ovih su dana dobili manje plaće. Nekima od njih to je smanjenje bilo i do 20 posto.

“Božićnice za državni i javni sektor bit će isplaćene 18. prosinca, podignute su s 1000 na 1500 kuna”, rekao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da je 4. prosinca bolnicama dana uputa o dodatku za posebne uvjete rada svima koji rade s COVID-19 bolesnicima.

“Hrvatska je prema incidenciji među najgorima u Europi. Pritisak na zdravstveni sustav je velik, no uspješno odgovaramo zahtjevima. Otvorili smo dva dodatna covid odjela u KBC-u Rijeka i Krapinskim toplicama. Dajemo svoj maksimum. Apeliram na pridržavanje mjera”, rekao je Beroš.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 07.12.2020. / www.poslovni.hr