Radila kao profesorica 14 godina s lažnom diplomom, država traži da vrati 754.614 kuna

Radila kao profesorica 14 godina s lažnom diplomom, država traži da vrati 754.614 kuna

Lažne diplome u posljednje su vrijeme u fokusu, nakon što je u proteklih godinu dana u sustavu obrazovanja otkriveno 60 osoba koje su zaposlene temeljem lažnih diploma

Zbog toga što je 14 godina varala državu, lažno se predstavljajući kao profesorica i nastavnica sociologije i povijesti, zbog prevare je optužena 43-godišnjakinja, a optužnicu je protiv nje podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću.

Optužena je da je od 2005. do 2019. radila kao profesorica u školi na području Gospića i to nakon što se javila na natječaj.

Kada se javila na taj natječaj priložila je neistinitu diplomu jednog hrvatskog filozofskog fakulteta u kojoj je neistinito navedeno da je položila sve propisane ispite i stekla stručni naziv profesora sociologije i povijesti.

Odgovorne osobe u školi u nisu posumnjali da je diploma lažna pa su s njom 2005. sklopili ugovor o radu, a 2009. su potpisali i aneks tog ugovora prema kojem je na neodređeno vrijeme primljena na radno mjesto profesora sociologije i povijesti.

43-godišnjakinja je 2008. sklopila i ugovor o radu s jednom osnovnom školom u kojoj je radila kao nastavnica povijesti.

Tijekom inkriminiranog vremena 43-godišnjakinji su na ime plaće isplaćene 754.614 kune, za koliko se okoristila, pa država sada traži povrat tog novca.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Večernjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 26.06.2020. / www.vecernji.hr