Prvi put objavljeno kakve moraju biti brojke da se popuste mjere

Prvi put objavljeno kakve moraju biti brojke da se popuste mjere

Na današnjoj press-konferenciji Stožera ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio je u kojem trenutku možemo očekivati popuštanje mjera. 

Bilo je to prvi put da smo od Stožera dobili konkretnu brojku 14-dnevne incidencije na kojoj može doći do popuštanja mjera.

Kazao je kako se razgovaralo o popuštanju nekih mjera te je pripremljen okvirni prijedlog, ali smo u međuvremenu imali niz nepredviđenih situacija, piše index.hr.

"Kako se situacija strahovito brzo mijenja i kako smo u međuvremenu imali nekoliko nepredviđenih situacija, prije svega mislim na potres u Sisačko-moslavačkoj županiji i na pojavu novih sojeva koji su virulentniji od dosadašnjih sojeva koronavirusa, jako je teško držati se tog takozvanog semafora ili 'cut-off pointa'. U svakom slučaju, ono što o tome treba reći je da smo mi još uvijek iznad prvog 'cut-off pointa' o kojem smo razgovarali, a to bi bilo 14 dana niže incidencije od 300 na 100.000 stanovnika", rekao je Capak.

"To je taj prvi 'cut-off point' koji bi trebao biti okidač za ukidanje nekih od ovih mjera, a mi ga još nismo dosegnuli", rekao je Capak.


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 08.01.2021.