Prosvjed medicinskih djelatnika ispred KB Dubrave: 'Izgaramo! Malo nas je'

FOTO: N1

Prosvjed medicinskih djelatnika ispred KB Dubrave: 'Izgaramo! Malo nas je'

Prosvjed ispred KB Dubrava je završio. Jučer je smijenjeno Upravno vijeće, a novi predsjednik Upravnog vijeća je Silvio Bašić, pročelnik Zavoda za neurologiju.

Okupilo se više desetaka medicinskih djelatnika. Zapljeskali su kad je jedan liječnik rekao da ne žele da se cijela bolnica pretvori u covid bolnicu, navodi N1.

Bašić je u telefonskom razgovoru za N1 nakon prosvjeda rekao da svatko ima pravo izražavati mišljenje i naglasio da je ovo u period kad vlada ogroman priljev pacijenata u bolnicu te da sve rade u svom radnom vremenu.

Ranije su djelatnici rekli da se tu navodno krade oprema, no nitko to ne želi potvrditi i oštro demantiraju pisma da se prema pacijentima ne ponašaju dobro. Jedna djelatnica, koja nije htjela stati pred kamere, rekla je da u bolnici vlada sustav Sjeverne Koreje.

"Ovo ne može biti samo covid bolnica, osoblja nema, svi se bore s virusom, od njega ne bježimo, ali mislimo da nije u redu da jedina bolnica u Zagrebu koja pokriva enormno područje postaje covid bolnica. Gdje će naši pacijenti koji su ne-covid? Apeliram na nekoga tko može to promijeniti, ne zanima me tko je na vlasti, jako se borimo. Izgaramo, malo nas je. Ne može samo jedna kuća participirati u liječenju covid pacijenata, svaka bolnica mora dati svoj obol", rekla nam je medicinska sestra Verica Šeb.

Njezin kolega Ivan Spajić je dodao: "Ovo je prešlo sve mjere. Trebali bi svi zajedno podijeliti taj posao."


Izvor: N1

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 30.10.2020.