'Prostore ne koristimo!' Glas poduzetnika traži ukidanje plaćanja najma gradskih prostora

'Prostore ne koristimo!' Glas poduzetnika traži ukidanje plaćanja najma gradskih prostora

Udruga Glas poduzetnika u ponedjeljak je pozvala gradove i općine, odnosno njihove gradonačelnike i načelnike, da donesu odluke o ukidanju komunalne naknade te obveze plaćanja naknada i najamnina za najmoprimce kojima je odlukom Stožera civilne zaštite onemogućeno poslovanje, piše Jutarnji list. Poziv je upućen i privatnim vlasnicima nekretnina koje iznajmljuju najmoprimcima.

"Od dana kad je donijeta odluka Stožera civilne zaštite o zatvaranju svih naših trgovina, hotela, kafića, restorana, kozmetičkih salona, frizerskih salona, cvjećarnica i poslovnih prostora, svih uslužnih djelatnosti, svi mi poduzetnici i obrtnici, kao i naši zaposlenici, praktički smo bačeni na koljena. Životarimo ili uopće ne zarađujemo te smo u fazi hibernacije i preživljavanja. Nismo u mogućnosti plaćati namete, najamnine i naknade kada prostore ne koristimo i ne ostvarujemo prihode", ističe u priopćenju predsjednik Udruge Hrvoje Bujas.

Stoga Udruga Glas poduzetnika traži od gradonačelnika i načelnika, koji to još nisu napravili, da odmah izglasaju odluke kojima poduzetnike oslobađaju plaćanja svih nameta i naknada gradovima ili općinama, uključujući oslobađanje plaćanja - komunalne naknade u cijelosti, kao i najamnine u gradskim i općinskim nekretninama, i to dok se god poduzetnicima ne omogući normalno poslovanje.

U priopćenju ističu i da ih "ne zanimaju nikakvi popusti od 15 posto na iznos komunalne naknade, kao primjerice u Dubrovniku, ili odgoda plaćanja poput nekih drugih gradova".

"Ugledajte se na Novalju, Bjelovar, Koprivnicu, Gospić, Đurđevac, Sv. Nedjelju, Rijeku i druge gradove i općine koje su takve odluke već donijeli...", poručuju iz Glasa poduzetnika u priopćenju.


Izvor: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 06.04.2020.