Prosječna zagrebačka plaća iznosi gotovo 8 000 kuna

Prosječna zagrebačka plaća iznosi gotovo 8 000 kuna

Najniža je prosječna neto plaća za studeni isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4 326 kuna

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za studeni prošle godine iznosila je 7 961 kunu, što je nominalno 3,4 posto više u odnosu na studeni 2019. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za studeni lani na razini Hrvatske, koja je iznosila 6 863 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1 098 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za studeni prošle godine isplaćena u djelatnosti popravka i instaliranja strojeva i opreme, u iznosu od 13 546 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za studeni isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4 326 kuna.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u gradu Zagrebu za studeni prošle godine iznosila je 11 299 kuna, što je porast za 3,3 posto u odnosu na studeni 2019. godine.

Članak je prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 12.02.2021. / www.poslovni.hr