Prosječna zagrebačka neto plaća za svibanj iznosi 7 686 kuna

Prosječna zagrebačka neto plaća za svibanj iznosi 7 686 kuna

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za svibanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.655 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.031 kunu

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za svibanj ove godine iznosila je 7.686 kuna, što je nominalni porast za 1,9 posto u odnosu na svibanj prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za svibanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.655 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.031 kunu.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za svibanj bila isplaćena u djelatnosti popravak i instaliranje strojeva i opreme, u iznosu od 13.646 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je isplaćena u proizvodnji odjeće, u iznosu od 4.411 kuna.

Prosječna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Zagrebu za svibanj ove godine iznosila je 10.851 kunu, što je u odnosu na prosjek za svibanj prošle godine nominalni porast za 2 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Članak je prenesen iz Poslovnog dnevnika.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 12.08.2020. / www.poslovni.hr