Prosječna neto plaća u Zagrebu je 7730 kuna. Evo gdje je najveća, a gdje najmanja

Prosječna neto plaća u Zagrebu je 7730 kuna. Evo gdje je najveća, a gdje najmanja

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 7730 kuna, što je nominalni porast za 3,3 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za kolovoz na razini Hrvatske, koja je iznosila 6723 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1007 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za kolovoz isplaćena u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 12.249 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za kolovoz isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4346 kuna.

Prosječna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 10.936 kuna, što je porast za 3,2 posto u odnosu na kolovoz lani, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Ovu i slične vijesti pronađite na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 16.11.2020. / index.hr