Projekt 'Siguran start'

PREDSTAVLJEN PROJEKT "SIGURAN START"

Poduzetan projekt za poduzetne ljude

Na konferenciji za novinare održanoj danas prijepodne u hotelu Palace predstavljen je projekt portala posao.hr "Siguran start". Pokretanjem projekta namijenjenog isključivo novoosnovanim tvrtkama želi se postići kontinuirano povećavanje broja tvrtki koje uspijevaju dostići razvijenu fazu poslovanja. Sukladno tome, projekt nudi cijeli paket usluga koji će poduzetnicima pružiti edukaciju, usavršavanje i savjetovanje potrebno za što uspješniji razvoj poslovanja. Partneri projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstvo, rada i poduzetništva i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo su tvrtke Ramiro, Poslovna učionica i PricewaterhouseCoopers. Projekt će započeti s djelovanjem 1. studenog 2008. godine.

"Projekt Siguran start zamišljen je kao svojevrstan poduzetnički survivor kit", iznio je svoje viđenje Saša Jurković, direktor portala posao.hr i pokretač projekta. "Tvrtke mogu uspješno poslovati i bez naše pomoći, ali uz nas će to zasigurno lakše i brže postići.“

"Cilj nam je okupiti sve poslovne subjekte koji svojim uslugama i proizvodima mogu pomoći poduzetnicima u razvoju poslovanja", nastavio je Jurković. "U sklopu projekta, poduzetnicima nudimo savjetovanje o upravljanju ljudskim resursima koje će voditi konzultanti tvrtke Ramiro, edukaciju iz radnog prava i knjigovodstva koju će obavljati PricewaterhouseCoopers i savjetovanje Poslovne učionice o prodajnim i komunikacijskim vještinama. Dio paketa je i besplatno oglašavanje slobodnih radnih mjesta na portalu posao.hr, kao i savjetovanje o pronalasku što kvalitetnijih zaposlenika." U projekt su uključene i tvrtke Kadus posredovanje, Algebra, Lingua grupa, Splitska banka i SENSOplus koje će uspješnosti projekta pridonijeti nudeći poduzetnicima svoje usluge i proizvode po povlaštenim uvjetima.

"Razvojem malih poduzetnika razvijat će se i tvrtke koje im pomažu, stoga ulaganjem u njihovu budućnost istovremeno ulažemo i u svoju. Iz tog su razloga sve edukacije u sklopu projekta besplatne, a do kraja godine u projekt planiramo uložiti još oko pola milijuna kuna" objasnio je Jurković. Besplatne edukacije održavat će se jednom mjesečno, a tvrtke će im moći pristupiti uz predočenje preslike rješenja Trgovačkog suda i vaučera koji će dobiti od organizatora projekta

Bruno Buljubašić, direktor tvrtke Poslovna učionica, smatra kako im ovaj projekt pruža priliku da svoja znanja učine dostupna svima, posebice malim tvrtkama koje inače nisu njihovi klijenti. "Posebno nas motivira činjenica da kroz projekt „Siguran start“ možemo doprinjeti razvoju malih poduzetnika što smatramo presudnim za razvoj hrvatskog gospodarstva." Antea Popović, konzultant tvrtke Ramiro, sigurna je da će projekt znatno povećati vjerojatnost uspjeha novih poduzeća: "Sretni smo što ćemo novim poduzetnicima moći prenijeti naše bogato teorijsko i praktično znanje i tako pridonijeti bržem ostvarenju njihovih zacrtanih ciljeva." Tvrtka PricewaterhouseCoopers svoju prednost vidi u činjenici da su prisutni i na međunarodnom tržištu. "Kako potrebe novoosnovanih poduzeća budu rasle, mi ih kroz svoju međunarodnu mrežu možemo ohrabriti i podržati u nastojanju da pokrenu svoje poslovanje i na tržištima izvan Hrvatske," izjavila je Željka Jurak, manager u poreznom odjelu PwCa.

Ispred Hrvatske agencije za malo gospodarstvo bio je nazočan predsjednik Uprave Tomislav Kovačević koji je, objašnjavajući razloge uključivanja u projekt, posebno naglasio važnost obrazovanja. "Jedna od ključnih zadaća HAMAG je provedba mjera za jačanje konkurentske sposobnosti malog i srednjeg poduzetništva kao okosnice gospodarskog razvoja svakog društva, a među najznačajnijim instrumentima provedbe je upravo obrazovanje poduzetnika početnika."

Tihana Kraljić, ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo pod Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, kao posebnost projekta ističe njegovu dostupnost. "Ministarstvo je prihvatilo pokroviteljstvo nad projektom Siguran start jer se radi o jednoj vrlo kvalitetnoj i ambicioznoj inicijativi koja potiče poduzetnike na edukaciju i učenje od prvih dana pokretanja vlastitog posla. Projekt je poseban i po tome što daje jednaku mogućnost i što će biti dostupan svim poduzetnicima koji registriraju svoje poslovanje. "

Medijski pokrovitelji projekta su Poslovni dnevnik, Business.hr i Jutarnji list.

Slike sa konferencije:








Download high quality slika za tisak ovdje (13 mb).

Nositelj projekta:




Partneri projekta:






Pokrovitelji:





Sudionici:






Medijski partneri:




Početak projekta: 01.11.2008.



Tagovi: Siguran start
Utorak, 14.10.2008.