Prodao firmu za 250 milijuna kn: 'Nestvarno! Nekad sam bio sretan kad platim račune'

FOTO: Objava Viktora Marohnića na Facebooku

Prodao firmu za 250 milijuna kn: 'Nestvarno! Nekad sam bio sretan kad platim račune'

Zagrebačka, globalno prepoznata IT tvrtka Five prodana je britanskoj softverskoj tvrtki Endava za 40 milijuna američkih dolara ili 250 milijuna kuna.

Iz Fivea, koji su osnovali partneri Viktor Marohnić, Luka Abrus i Sven Marušić, kažu da su zadovoljni tom transakcijom te da će to otvoriti nove prilike na tržištima.

Viktor Marohnić objavio je na Facebooku poduži status na engleskom u kojem se prisjetio svojih početaka.

'Imamo važnu vijest danas - kompaniju koju sam osnovao 2005. godine, Five, preuzima Endava, velika kompanija čije su dionice na burzi.

Pokrenuo sam ovu kompaniju s jednostavnim ciljem - stvarati radna mjesta koja će biti uzbudljiva mladim i ambicioznim softverskim inženjerima poput mene...

U početku sam bio sretan kad sam mogao platiti račune i nisam tražio puno više, ali prije nego što sam uopće imao priliku predahnuti, započelo je putovanje koje je teško riječima opisati. U petnaest godina surađivali smo s nevjerojatnim ljudima, stekli mnoge prijatelje i utjecali na mnoge živote.

Više od 500 ljudi radilo je u Fiveu tijekom godina, od kojih je svatko bio vrlo poseban i svaki od njih pridonio je uspjehu Fivea. Malo pomalo pretvorili smo ovaj dvojac u impresivnu agenciju s 220 zaposlenika koja osvaja projekte i klijente na najkonkurentnijim svjetskim tržištima.

Sve ovo i dalje djeluje nestvarno, jer sam prije samo godinu dana mislio da ću do kraja života ostati u ovoj kompaniji, ali nakon puno razmišljanja, raspravljanja i vaganja različitih opcija, postalo je jasno da je ova odluka puno razumnija i mnogo bolja za svakoga. Valjda je to poput djece koja odrastaju i vrijeme je da napuste kuću. Emocionalno ih je teško pustiti da odu, ali racionalno znate da je zapravo puno pametnije potaknuti ih da odu, da počnu živjeti vlastitim životom i postanu snažni i neovisni pojedinci.

U Endavi smo pronašli partnera koji će nam omogućiti još brže postizanje naših ciljeva. Ovim dogovorom osigurali smo budućnost našim zaposlenicima i iskreno, ne znam kako bi moglo biti bolje od toga', navodi Viktor Marohnić.

Osnivač Fivea je uputio i niz zahvala koje možete pronaći u tekstu objave:

 

So we shared some big news today—the company I started in 2005, Five is being acquired by a public company called...

Objavljuje Viktor MarohnićČetvrtak, 4. ožujka 2021.

'I za kraj, obavezna Facebook galerija fotografija: Petnaest godina je prošlo brzo i većina mojih prijatelja i obitelji sjetit će me se kako sam od 0 do 24 buljio u ekran. Ali sve se svodi na ovo: sjedite ispred računala kad ste mladi, radite dan i noć, a onda možda petnaest godina kasnije možete predahnuti. Dakle, ovdje je zbirka fotografija na kojima gledam u ekran, plus bonus fotografija na kojoj ja i Luka buljimo u tko zna što', napisao je Marohnić na Facebooku uz priložene fotografije.


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 05.03.2021.