Premijer objavio kolika će biti minimalna plaća

Premijer objavio kolika će biti minimalna plaća

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u uvodnom je govoru sjednice Vlade govorio o rebalansu proračuna

Govoreći o rebalansu državnog proračuna Andrej Plenković je rekao da ekonomski pokazatelji trećeg tromjesečja ukazuju na oporavak:

“Prema dostupnim infromacijama predviđa se gospodarski pad od 8%. Bili smo svjesni da će pandemija dovesti do negativnih gospodarskih posljedica. Zato je Vlada stvorila prostor za potporu održavanja gospodarskih aktivnosti i zapošljavanja. Uspjeli smo imati bolju turističku sezonu koja se pokazala iznad svih očekivanja. Bilježimo povećan priljev EU sredstava, no nastavak pandemije od nas zahtjeva daljnju potporu gospodarstvu i zato ovim rebalansom proračuna saniramo sektor zdravstva, povećavamo izdvajanja za mirovine i nezaposlene te prava iz sustava socijalne skrbi. Nastavljamo s potporom gospodarstvenicima.”

Najavio je i uredbu o minimalnoj plaći – 4.250 kuna bruto, 3.400 kuna neto.

“To je 150 kuna više neto u odnosu na minimalnu plaću ove godine. Ukupno povećanje plaće će u odnosu na 2016. bit će 904 kuna neto”, naglasio je predsjednik Vlade dodajući da je ovo najveće povećanje minimalne plaće za vrijeme neke Vlade.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala N1.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 29.10.2020. / hr.n1info.com