Predsjednica jedne udruge besplatno iznajmila poslovni prostor, nije isplatila plaće...

Predsjednica jedne udruge besplatno iznajmila poslovni prostor, nije isplatila plaće...

Ukupna šteta iznosi oko 430.000 kuna

Zbog više djela gospodarskog kriminaliteta sumnjiče se 45-godišnjakinja i 35-godišnjak protiv kojih je Županijsko državno odvjetništvo u Puli pokrenulo istragu.

Sumnja se da je 45-godišnjakinja kao predsjednica jedne udruge iz Bala, od 15. travnja 2010. do 6. veljače 2014, trgovačkom društvu kojeg je osnovao 35-godišnjak bez naknade dala na korištenje poslovni prostor, čime mu je omogućila da stekne nepripadnu imovinsku korist od 40.000 kuna.

Isto tako sumnjiči ju se da je banci nalagala da s računa udruge skida novac kojem je potom uplaćivala tvrtki 35-godišnjaka za usluge koje nisu obavljene, čime mu je omogućila nepripadnu imovinsku korist od 226.997 kuna.

Što se tiče 35-godišnjaka, on se sumnjiči da joj je u svemu tome pomagao jer je za neobavljene usluge izdavao fiktivne račune.

Nadalje, 45-godišnjakinja je osumnjičena da je nalagala banci da s računa udruge novac uplaćuje na njezin osobni račun. Radilo se o ukupno 161.156 kuna za koje se sumnja da ih je potrošila na svoje privatne potrebe.

Sumnjiči se i da je krivotvorila putne naloge i da kako bi opravdala zašto je potrošila novac koji je njezina udruga zaprimila od udruge iz Rijeke. Sumnjiči ju se i da dvjema djelatnicama nije isplatila plaće za ožujak i travanj 2016., čime je jednu djelatnicu oštetila za 10.384 kune, a drugu za 7352 kune.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Večernjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 10.09.2020. / www.vecernji.hr